Τηλε-εκδηλώσεις ΑΠΚΥ με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό: 15 - 19 Φεβρουαρίου 2021


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 15 έως 19 Φεβρουαρίου 2021 τουΑνοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΑΠΚΥ), του μοναδικού πανεπιστήμιου στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλε-διαλέξεις και διαδικτυακά εργαστήρια με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό. Πληροφορίες για όλες τις τηλε-εκδηλώσεις είναι αναρτημένες στον ιστοχώρο του ΑΠΚΥ στη διεύθυνση www.ouc.ac.cy.


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου | 20:00

Τηλε-διάλεξη: «Βρυκόλακες» του Ίψεν στο «Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», ο 2ος κύκλος για την κλασική και σύγχρονη δραματουργία που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΜΠΣ) «Θεατρικές Σπουδές», παρουσιάζει στις 15/02/2021 στο κοινό το έργο Βρυκόλακες του Ερρίκου Ίψεν. Εισηγητής στην τηλεδιάλεξη είναι ο Δρ. Γεώργιος Κράιας, ακαδημαϊκός, θεατρολόγος και συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία».

Livelink: https://bit.ly/3dLtWek


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 | 20:00

Τηλε-διάλεξη: «Το copia lettere του εμπορικού οίκου Τσιτσέλη (Ληξούρι Κεφαλονιάς, 1786-1804 & 1814-1816): έκδοση και επεξεργασία»

Ο ευρωπαϊκός 19ος αιώνας, ο λεγόμενος «αιώνας των επαναστάσεων», αναπτύσσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και σε ένα τμήμα του ελλαδικού χώρου, εκείνο των Ιονίων Νήσων. Στοχεύοντας στο να συμβάλει στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό διάλογο περί των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ιστορίας των Επτανήσων, το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ, στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Θέματα οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας του σύγχρονου ελληνισμού», διοργανώνει ανοικτό κύκλο τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Κινητικότητα και Εμπόριο στα νησιά του Ιονίου Πελάγους στον ‘Αιώνα των Επαναστάσεων’». Στην πρώτη τηλεδιάλεξη, που θα πραγματοποιηθεί στις 16/02/2021 με τίτλο «Το copia lettere του εμπορικού οίκου Τσιτσέλη (Ληξούρι Κεφαλονιάς, 1786-1804 & 1814-1816): έκδοση και επεξεργασία», η ομιλήτρια Κατερίνα Ρομανένκο θα εξετάσει τον τρόπο που αναπτύσσει τις δραστηριότητές του ένας εμπορικός οίκος στην Ανατολική Μεσόγειο στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα.

Livelink: https://bit.ly/3r9UsnE


Δευτέρα 15 – Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακό Εργαστήριο: “When deep learning meets logic, a virtual workshop on neural-symbolic integration”

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής  Λοΐζος Μιχαήλ, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού προγράμματος «Cognitive Systems» του ΑΠΚΥ, και οι Vaishak Belle (University of Edinburgh), Phokion Kolaitis (UC Santa Cruz & IBM Research) και Efi Tsamoura (Samsung AI, Cambridge), συνδιοργανώνουν τριήμερο διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο: «When deep learning meets logic, a virtual workshop on neural-symbolic integration». Στο εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 - 17 Φεβρουαρίου 2021, θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, της "βαθιάς μάθησης" ('deep learning') και της "μηχανικής μάθησης" ('machine learning') από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ερευνητές από το ΜΙΤ, την Google, το Columbia University, το University of Illinois, την IBM Research, κ.ά.

Εγγραφή (χωρίς κόστος) για παρακολούθηση:

https://register.gotowebinar.com/register/6818785599137460748

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










482