Τηλεδιαλέξεις ΑΠΚΥ: Όψεις πολιτικής οικονομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική και κοινωνικό κράτος


 Το έτος 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Η σημαντική αυτή επέτειος βρίσκει την Ελλάδα βαθιά τραυματισμένη από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, οι αρνητικές συνέπειες της οποίας επαυξήθηκαν εσχάτως και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19. Θεωρώντας πως η γόνιμη εξοικείωση όλων των πολιτών με ζητήματα οικονομικής σκέψης και πολιτικής αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για τη χάραξη ενός πιο ευοίωνου μέλλοντος, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει Κύκλο Δημόσιων Τηλεδιαλέξεων με τίτλο: «Όψεις της πολιτικής οικονομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική και κοινωνικό κράτος».

Οι τηλεδιαλέξεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο (Φεβρουάριος - Μάιος 2021), είναι ανοιχτές στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΚΥ και στο ευρύτερο κοινό και θα μεταδίδονται διαδικτυακά, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς εγγραφή, μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3dnsajE

Όσες/όσοι, πέραν της απλής παρακολούθησης, ενδιαφέρονται να λάβουν και πιστοποιητικό συμμετοχής για μία ή περισσότερες τηλεδιαλέξεις μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/wv6ov5ShzXbCen4q6

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

  • Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, 19:00

Νικόλαος Κοσκινάς (Δρ. Οικονομικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου): Το διεθνές εμπόριο ως οικονομικό πεδίο.

  • Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, 19:00

Βασίλης Πατρώνης (Καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών): Από την οικονομική ιστορία στην οικονομική πολιτική: η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας στη μεταπολεμική περίοδο (1949-2001).

  • Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, 19:00

Μιχαήλ Ζουμπουλάκης (Καθηγητής Μεθοδολογίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας): Το κοινωνικό κράτος στη βρετανική κλασσική πολιτική οικονομία.

  • Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, 19:00

Κωνσταντίνος Φ. Δουκάκης (Δρ. Οικονομικής Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Διδάσκων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο): Η ελληνική εκδοχή του κράτους πρόνοιας (1951-2008): μια ιστορία μεταρρυθμίσεων και ανισοτήτων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










438