Τηλε-εκδηλώσεις ΑΠΚΥ, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, 15- 22 Μαρτίου 2021


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 15 έως 22 Μαρτίου 2021 τουΑνοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), του μοναδικού πανεπιστήμιου στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλε-διαλέξεις με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό.


Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021 | 20:00

Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ: «Λεωφορείον ο Πόθος»

Το έργο «Λεωφορείον ο Πόθος» του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς, ένα από τα κορυφαία έργα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, παρουσιάζει στο κοινό στις 15 Μαρτίου η Σειρά «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ». Εισηγητής στην τηλεδιάλεξη είναι ο Δρ. Γεώργιος Κράιας, συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ, που διοργανώνει τη Σειρά.

Live link: https://bit.ly/3dLtWek


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021| 19:00

Τηλε-διάλεξη: «Από την οικονομική ιστορία στην οικονομική πολιτική: η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας στη μεταπολεμική περίοδο (1949-2001)»

Ο Βασίλης Πατρώνης, Καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα μιλήσει για την εξελικτική πορεία της ελληνικής οικονομίας από το τέλος του εμφυλίου πολέμου μέχρι και την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση το 2001, την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Κύκλου δημόσιων τηλε-διαλέξεων «Όψεις της πολιτικής οικονομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική & κοινωνικό κράτος». Ο τίτλος της διάλεξής του είναι «Από την οικονομική ιστορία στην οικονομική πολιτική: η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας στη μεταπολεμική περίοδο (1949-2001)». Τον Κύκλο τηλε-διαλέξεων διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Livelink: https://bit.ly/3dnsajE

Πέμπτη 18 Μαρτίου2021 | 19:00

Τηλε-διάλεξη: «The survival of pagan practices among Christians in northern Africa»

Το υπόβαθρο της εξάπλωσης του Χριστιανισμού στη βόρεια Αφρική πραγματεύεται η τηλεδιάλεξη «Thesurvivalofpaganpracticesamong Christians in norhern Africa» με ομιλητή τον IgnazioTantillo, Καθηγητή Ρωμαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου της Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα με γενικό τίτλο «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός», που διοργανώνει το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» (ΕΛΠΟΛ) του ΑΠΚΥ. Η τηλε-διάλεξη (στην αγγλική γλώσσα) θα λάβει χώρα την Πέμπτη 18 Μαρτίου. Υποστηρικτές της Σειράς είναι ο Δήμος Αγλαντζιάς και το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος ΕΛΠΟΛ.

Livelink: https://bit.ly/3qgKCQi


Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 | 20:00

Τηλε-διάλεξη: «Ιταλική Μετανάστευση στα Ιόνια νησιά τον 19ο αιώνα»

Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους υπήρξαν ένα από τα προνομιακά καταφύγια για μεγάλο αριθμό Ιταλών πολιτικών προσφύγων στη διάρκεια των πρώτων επαναστατικών κινημάτων του 1820-21 και 1831, αλλά και των επαναστάσεων του 1848. Τη θεματική αυτή πραγματεύεται σε τηλε-διάλεξή του με τίτλο «Ιταλική Μετανάστευση στα Ιόνια νησιά τον 19ο αιώνα» ο Γεράσιμος Δ. Παγκράτης, Καθηγητής στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου και εντάσσεται στον ανοικτό κύκλο τηλεδιαλέξεων «Κινητικότητα και Εμπόριο στα νησιά του Ιονίου Πελάγους στον ‘Αιώνα των Επαναστάσεων’», που διοργανώνει το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».

Livelink: https://bit.ly/3r9UsnE




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










544