Τηλεδιάλεξη ΑΠΚΥ, Δομές του Διεθνούς Εμπορίου στη Μεσόγειο του 19ου αιώνα: Η περίπτωση των Ιόνιων Νησιών


Ο Νικόλαος Κοσκινάς, Δρ. Οικονομικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, πραγματεύεται το θέμα «Δομές του Διεθνούς Εμπορίου στη Μεσόγειο του 19ου αιώνα: Η περίπτωση των Ιόνιων Νησιών» σε ανοικτή στο κοινό τηλεδιάλεξη στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Κινητικότητα και Εμπόριο στα νησιά του Ιονίου Πελάγους  στον ‘Αιώνα των Επαναστάσεων’» που διοργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ). Την τηλεδιάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 στις 20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3r9UsnE, οργανώνει το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Θέματα οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας του σύγχρονου ελληνισμού».

Ο ομιλητής θα εστιάσει στην περιγραφή του Ιόνιου Κράτους και κυρίως στη δομή του διεθνούς εμπορίου των νησιών, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των «Κυανών Βίβλων». Τα Ιόνια Νησιά στην περίοδο της Αγγλικής Προστασίας (1815-1864) εντάχθηκαν στην τροχιά ανάπτυξης της Αγγλίας με ασύμμετρες συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία τους. Καθώς λάμβανε χώρα η εδραίωση της εκβιομηχάνισης και η δημιουργία ενός νέου τρόπου οικονομικής οργάνωσης, τα Ιόνια Νησιά έπρεπε να τοποθετήσουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους εντός ενός νέου πλαισίου, οι κυρίαρχες δυνάμεις του οποίου είχαν διαφορετικές βλέψεις για τη λειτουργία τους.

Ο Δρ. Νικόλαος Κοσκινάς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Οικονομική Κοινωνιολογία του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους συνεδρίων. Τον Ιούλιο του 2016 το διεθνές επιστημονικό περιοδικό Economic Sociology – The European Electronic Newsletter δημοσίευσε περίληψη της διδακτορικής του διατριβής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










424