Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το AΠΚΥ: 26- 31 Μαρτίου 2021


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 26 έως 31 Μαρτίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), του μοναδικού πανεπιστήμιου στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλεσεμινάρια και τηλεδιαλέξεις με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό.


Παρασκευή 26 Μαρτίου | 16:00 – 17:00 EET

Τηλεσεμινάριο: «Enabling participatory and procedurally-fair AI»

Η Σειρά Σεμιναρίων για την αλγοριθμική διαφάνεια, τις μεροληψίες και την πληροφορική ηθική που οργανώνει το Cyprus Center for Algorithmic Transparency με έδρα στο ΑΠΚΥ φιλοξενεί στις 26/03/2021 τηλεσεμινάριο με θέμα «Enabling participatory and procedurally-fair AI» με εισηγήτρια την Dr. Min Kyung Lee, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Πληροφορικής του University of Texas at Austin.

Τα σεμινάρια της Σειράς είναι ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο, ακαδημαϊκό, ερευνητή, φοιτητή, ή απλό πολίτη, που τον απασχολούν θέματα ψηφιακής εγγραμματοσύνης).

Για πληροφορίες και δωρεάν προεγγραφή εδώ: http://www.cycat.io/march-seminar/


Δευτέρα 29 Μαρτίου | 20:00

Τηλεδιάλεξη: «Δομές του Διεθνούς Εμπορίου στη Μεσόγειο του 19ου αιώνα: Η περίπτωση των Ιόνιων Νησιών»

Ο Νικόλαος Κοσκινάς, Δρ. Οικονομικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, πραγματεύεται σε ανοιχτή τηλεδιάλεξη το θέμα «Δομές του Διεθνούς Εμπορίου στη Μεσόγειο του 19ου αιώνα: Η περίπτωση των Ιόνιων Νησιών» καιεστιάζει στην περιγραφή του Ιόνιου Κράτους και κυρίως στη δομή του διεθνούς εμπορίου των νησιών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29/03/2021 και εντάσσεται στον ανοικτό κύκλο τηλεδιαλέξεων«Κινητικότητα και Εμπόριο στα νησιά του Ιονίου Πελάγους στον ‘Αιώνα των Επαναστάσεων’», που διοργανώνει το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».

Livelink: https://bit.ly/3r9UsnE


Τετάρτη 31 Μαρτίου | 18:00

Τηλεδιάλεξη: «Τσιλ(λ)ημένα μες στη στράτα: η άγρια ζωή στον δρόμο» (4ος Κύκλος τηλεδιαλέξεων Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Μηχανικής Περιβάλλοντος, Χημικής Μηχανικής)

H ραγδαία ανάπτυξη και εξάπλωση του οδικού δικτύου αφενός θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη της οικονομικής, κοινωνικής και οικιστικής ανάπτυξης μιας περιοχής, αλλά αφετέρου επιφέρει έναν άνευ προηγουμένου κατακερματισμό των οικοτόπων και μείωση της βιοποικιλότητας έμμεσα ή άμεσα με δευτερογενείς επιπτώσεις στα οικοσυστήματα. Με οδηγό την ερευνητική δραστηριότητα των τελευταίων ετών στο Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του ΑΠΚΥ, ο διευθυντής του Καθηγητής Γιάννης Βογιατζάκης θα μιλήσει για την κατάσταση στην Κύπρο σε τηλεδιάλεξη με τίτλο «Τσιλ(λ)ημένα μες στη στράτα: η άγρια ζωή στον δρόμο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31/03/2021, στο πλαίσιο του 4ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος».

Livelink: https://tinyurl.com/y3t8h2cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










539