Το ΑΠΚΥ συμμετείχε στο ευρωπαϊκό έργο eSLP για micro-credentials


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε ως εταίρος της κοινοπραξίας υλοποίησης του έργου eSLP, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ (Βασική Δράση 3: Υποστήριξη σε θέματα Μεταρρύθμισης Πολιτικής). Το Έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και συντονίστηκε από την Ευρωπαϊκή  Ένωση εξ αποστάσεως Πανεπιστημίων (European Association of Distance Teaching Universities - EADTU).

Το eSLP είναι ένα έργο που αφορά στον σχεδιασμό και την προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων σύντομης χρονικής διάρκειας (Short Learning Programmes -SLPs) για συνεχή επαγγελματική βελτίωση και διά βίου μάθηση. Τα προγράμματα SLPs αποτελούν έναν εναλλακτικό και ευέλικτο τρόπο (σε σχέση με ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών) για την αναβάθμιση προσόντων και δεξιοτήτων και συχνά έχουν ένα κοινό θεματικό πλαίσιο, το οποίο εστιάζει σε συγκεκριμένες ανάγκες της κοινωνίας.

Μεταξύ των παραδοτέων του έργου είναι οι ακόλουθες πολύτιμες πηγές πληροφοριών για τους φορείς (εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθηγητές, οργανισμούς επαγγελματικής κατάρτισης κλπ.), οι οποίοι ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν «SLPs»:

  • Προτάσεις σχετικά με την προσέγγιση για τη διασφάλιση της ποιότητας των «SLPs», λαμβάνοντας υπόψη τις ομοιότητες και τις διαφορές από την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων στα ιδρύματα-εταίρους του έργου eSLP.
  • Προτάσεις σχετικά με την αναγνώριση των «SLPs» με βάση το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Εκπαιδευτικών Προσόντων (EQF), λαμβάνοντας υπόψη τις ομοιότητες και τις διαφορές της προσέγγισης αναγνώρισής τους εντός και μεταξύ των χωρών και των ιδρυμάτων-εταίρων του Έργου.
  • Προτάσεις σχετικά με την αναγνώριση και την ενσωμάτωση της άτυπης εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τους διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της συγκεκριμένης μεθόδου εκπαίδευσης μεταξύ των χωρών και των οργανισμών-εταίρων του Έργου.
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση πέντε (5) πιλοτικών eSLPs από τους εταίρους του Έργου.
  • Καλές πρακτικές, επανεξέταση και προσαρμογή των SLPs στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δυνατότητα επέκτασης του έργου σε Ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο eSLP και την κοινοπραξία υλοποίησής του, η οποία αποτελείται κυρίως από Πανεπιστήμια που προσφέρουν ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο του έργου: https://e-slp.eadtu.eu/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










368