Επίσκεψη Προέδρου και αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Πρύτανης Πασιαρδής: Ανάγκη στέγασης του Πανεπιστημίου σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις

Αβέρωφ Νεοφύτου: Πρέπει να βάζουμε τον πήχη κάθε χρόνο ψηλότερα

Επίσκεψη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο με εξειδίκευση στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, ο Πρόεδρος του ΔημοκρατικούΣυναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, κ.κ. Γιώργο Κάρουλλα και Πρόδρομο Αλαμπρίτη, καθώς και την υπεύθυνη του ΔΗΣΥ για θέματα παιδείας κα. Κατερίνα Μιχαήλ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τις Πανεπιστημιακές Αρχές του ΑΠΚΥ, υπό τον Πρύτανη, Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή, ήταν η εξέλιξη και η αναπτυξιακή πορεία του Ιδρύματος. Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ ενημερώθηκαν για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του ΑΠΚΥ για την περίοδο 2021-2024 με έμφαση στην περαιτέρω εξωστρέφεια και στη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την αναπτυξιακή του πορεία, ο Πρύτανης, Καθηγ. Πασιαρδής, ευχαρίστησε την Πολιτεία και το ΔΗΣΥ για τη διαχρονική στήριξή τους, αλλά και για την πρόσφατη απόφαση για αύξηση της κρατικής χορηγίας προς το Πανεπιστήμιο.

Τόνισε τη σημασία που δίνει το ΑΠΚΥ στην προσέλκυση ξένων φοιτητών και τα σχέδιά του για τη λειτουργία νέων αγγλόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλα εγνωσμένου κύρους ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σημείωσε δε την ανάγκη στέγασης του Πανεπιστημίου σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς το ΑΠΚΥ, παρά το γεγονός ότι λειτουργεί επί 15 ακαδημαϊκά έτη, στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε ενοικιαζόμενα κτίρια. Η μόνιμη στέγασή του είναι καθοριστικής σημασίας στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα ενισχύσει τις ερευνητικές, ψηφιακές και τεχνολογικές υποδομές του Ιδρύματος, οι οποίες υποστηρίζουν καθ’ ολοκληρία τη λειτουργία του, αλλά και θα συμβάλλει στην ευρύτερη διάχυση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Νεοφύτου, συνεχάρη τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΚΥ για το έργο που επιτελεί το Πανεπιστήμιο, για την προαγωγή της διά βίου μάθησης και για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρει σε κάθε πολίτη χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης. Τόνισε την έμφαση που πρέπει να δίνεται στην ποιότητα και στην αριστεία σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος, αλλά και τις επενδύσεις της Πολιτείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Πρέπει να βάζουμε τον πήχη κάθε χρόνο ψηλότερα» σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, διότι «μια χώρα δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη εάν δεν έχει επιτυχημένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η ποιότητα του ακαδημαϊκού έργου αντανακλά και στη δημόσια και διεθνή εικόνα της».

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, περαιτέρω έμφαση πρέπει να δοθεί και στη διασύνδεση της έρευνας με την πραγματική οικονομία, αλλά και στη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων προς όφελος της κοινωνίας. Η Κύπρος, σημείωσε, διαθέτει πολύ καλά πανεπιστήμια, εξαίρετο προσωπικό και τη δυναμική να εξελιχθεί σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










815