Διαδικτυακή διάλεξη ΑΠΚΥ: Empirical approaches in Social Sciences: The case of the Credibility Revolution in Economics


Εμπειρικές μεθόδους στις οικονομικές επιστήμες πραγματεύεται ανοιχτή δημόσια τηλεδιάλεξη με θέμα «Empirical approaches in Social Sciences: The case of the Credibility Revolution in Economics» και ομιλητή τον Δρα Robert Duval Hernández, Επίκουρο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Διοίκηση, Τεχνολογία και Ποιότητα» της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΑΠΚΥ). Η διάλεξη θα δοθεί την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, στις 18:30 μ.μ., στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Μεθοδολογία της Έρευνας για Υποψηφίους Διδάκτορες» και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3vamhzm

Ο ομιλητής θα δώσει μια ευρεία, μη τεχνική, επισκόπηση των γενικών αρχών των κύριων εμπειρικών προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας στα Οικονομικά, με ιδιαίτερη έμφαση στη λεγόμενη «Επανάσταση της Αξιοπιστίας» (“Credibility Revolution”). Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα συζητηθούν μερικές από τις εμπειρικές μεθοδολογίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας των οικονομολόγων που τιμήθηκαν με το Βραβείο Sveriges Riksbank 2021 στις Οικονομικές Επιστήμες στη μνήμη του Άλφρεντ Νόμπελ. Αυτές οι μέθοδοι επιδιώκουν να βρουν αιτιώδεις σχέσεις (“causal relationships”) με τη χρήση μη πειραματικών δεδομένων και κατ’ επέκταση βρίσκουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς, πέραν των οικονομικών επιστημών. Η παρουσίαση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα και ενδιαφέρει φοιτητές όλων των επιπέδων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητές, οικονομολόγους, τεχνοκράτες και ακαδημαϊκούς.

Ο Δρ. Robert DuvalHernández διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών στο Centro de Investigación y Docencia Económicas (CIDE, Μεξικό), Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στο Center for U.S.-Mexican Studies στο UCSD (ΗΠΑ) και Επισκέπτης Καθηγητής και Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υπήρξε σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα και σε ερευνητικά έργα στην Inter-American Development Bank, στη μεξικανική κυβέρνηση και στο United Nations University World Institute for Development Economics Research, UNU-WIDER. Είναι Research Affiliate στο IZA - Institute of Labor Economics (Γερμανία) και External Affiliate στο CIDE. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην οικονομική ανισότητα, την εισοδηματική κινητικότητα, στα οικονομικά της εργασίας και στην οικονομική μεγέθυνση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










457