Πρόγραμμα τηλε-εκδηλώσεων \ΑΠΚΥ με ελεύθερη πρόσβαση 18-22 Οκτωβρίου 2021


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει διεθνές διαδικτυακό συνέδριο και τηλε-διαλέξεις και σεμινάρια ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Τρίτη 19 Οκτωβρίου | 18.00-20.00

Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο «Ενημερωμένη Συγκατάθεση» για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής

Στο κρίσιμο και επίκαιρο θέμα της «ενημερωμένης συγκατάθεσης» (informed consent), δηλαδή την έννοια και τη σπουδαιότητα της συγκατάθεσης του ασθενούς στη σύγχρονη ιατρική θεωρία και πρακτική, θα εστιάσει το φετινό διεθνές διαδικτυακό συνέδριο στις 19 Οκτωβρίου 2021 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Κλιμάκιο της International Chair in Bioethics, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική»). Για το συνέδριο επίσης συνεργάζονται το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής και το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Βιοηθικής και Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαίνοντες επιστήμονες από διάφορους κλάδους, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, όπως ο Dr. Roberto Andorno του Institute of Biomedical Ethics and History of Medicine του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, και ο Dr. Ravi Wankhedkar, Treasurer της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης (WMA), οι οποίοι θα αναλύσουν από την ιδιαίτερη σκοπιά τους τα εν λόγω βιοηθικά ζητήματα καθώς και τις επιπτώσεις της «ενημερωμένης συγκατάθεσης». Στις εργασίες του συνεδρίου υπάρχει ειδική ενότητα με τίτλο «Η συμβολή της Ισμήνης Κριάρη στη Βιοηθική», προς τιμήν της Ομότιμης Καθηγήτριας και πρώην Πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου, Ισμήνης Κριάρη.

Live link: https://bit.ly/3vey7sb

Σημειώνεται ότι θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες που θα εγγραφούν ΕΔΩ.


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου | 17:00

Ανοικτό τηλε-σεμινάριο «Απώλειες - πώς τις διαχειριζόμαστε;»

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξατομικευμένη φοιτητική εμπειρία, αλλά και την κοινωνική προσφορά, οργανώνει σειρά δωρεάν σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης. Το 2ο τηλε-σεμινάριο της Σειράς τιτλοφορείται «Απώλειες – Πώς τις διαχειριζόμαστε;» και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στις 17:00 με εισηγήτρια την κα. Νάταλυ Λούμπα, εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο και συνεργάτιδα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΑΠΚΥ.

Τα σεμινάρια, τα οποία επιμελείται η Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών και Προγραμμάτων Σπουδών του Πανεπιστημίου, μεταδίδονται διαδικτυακά (απαιτείται προεγγραφή, εδώ) και ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Live link: https://tinyurl.com/38jtp8pf


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου | 18:30

Τηλεδιάλεξη: «Empirical approaches in Social Sciences: The case of the Credibility Revolution in Economics»

Εμπειρικές μεθόδους στις οικονομικές επιστήμες πραγματεύεται ανοιχτή δημόσια τηλεδιάλεξη με θέμα «Empirical approaches in Social Sciences: The case of the ‘Credibility Revolution’ in Economics» και ομιλητή τον Δρα Robert Duval Hernández, Επίκουρο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Διοίκηση, Τεχνολογία και Ποιότητα» της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης. Η διάλεξη θα δοθεί την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, στις 18:30 μ.μ., στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Μεθοδολογία της Έρευνας για Υποψηφίους Διδάκτορες» και πραγματεύεται τις γενικές αρχές των κύριων εμπειρικών προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας στα Οικονομικά, με ιδιαίτερη έμφαση στη λεγόμενη «Επανάσταση της Αξιοπιστίας», που βρίσκονται και στο επίκεντρο της έρευνας των οικονομολόγων που τιμήθηκαν με το Βραβείο Sveriges Riksbank 2021 στις Οικονομικές Επιστήμες στη μνήμη του Άλφρεντ Νόμπελ.

Livelink: https://bit.ly/3vamhzm


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου | 14:00

Δημόσια Υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής με θέμα «A Fully-Fledged Approach to the Winograd Schema Challenge: Tackling, Utilizing and Developing Winograd Instances»

Ο Νίκος Ισαάκ, υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστήμων του ΑΠΚΥ, υποστηρίζειδημόσιατηδιδακτορικήτουδιατριβή με θέμα «A Fully-Fledged Approach to the Winograd Schema Challenge: Tackling, Utilizing and Developing Winograd Instances» τηνΠαρασκευή, 22 Οκτωβρίουστις 14.00.

Live link: https://bit.ly/3j404OE




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










501