Τηλε-εκδηλώσεις ΑΠΚΥ 24-31 Οκτωβρίου 2021


 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 24 έως 31 Οκτωβρίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει διεθνές διαδικτυακό συνέδριο, υποστήριξη διδακτορικής διατριβής και τηλε-διαλέξεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου | 20.00

Έναρξη σειράς διαδικτυακών δράσεων με αντικείμενο την πολιτιστική πολιτική, διαχείριση και ανάπτυξη σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη»

Με την τηλε-διάλεξη του Γιώργη Α. Καλομοίρη, με τίτλο «Δημιουργώντας οικοσυστήματα ψηφιακού πολιτισμού στην πρόκληση μιας ‘μεγάλης επανεκκίνησης’: το πολιτιστικό δίκτυο Androidus Project Tank & Αργαστήρι Πολιτισμού-Καινοτομίας-Έρευνας ως φορείς-εργαστήρια διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ψηλορείτη», εγκαινιάζεται η νέα σειρά διαδικτυακών δράσεων και εκδηλώσεων του ΜΠΣ «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη», την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, στις 20:00.

Ο Γ. Καλομοίρης είναι αρχαιολόγος και επιμελητής του πολιτιστικού δικτύου Androidus Project Tank και του Αργαστηριού Πολιτισμού-Έρευνας-Καινοτομίας. Πρόκειται για πολιτιστικούς φορείς που στόχο έχουν να ανιχνεύσουν, συλλέξουν και αξιοποιήσουν τα πολιτιστικά δεδομένα που διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία και την κουλτούρα της Κρήτης, φέρνοντας σε αλληλεπίδραση τις νέες τεχνολογίες με την κουλτούρα, τους ανθρώπους και τα γνωρίσματα του νησιού με στόχο ένα αυθεντικό, ποιοτικό και σύνθετο αποτέλεσμα ψηφιακού πολιτισμού. Στην ομιλία του ο Γ. Καλομοίρης θα δώσει έμφαση σε τρέχουσα έρευνα που μελετά την άυλη κληρονομιά του Ψηλορείτη, του γνωστού βουνού της Κρήτης, μέσα από τους βοσκούς του.

Live link: https://bit.ly/3BYQdkJ


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου | 10:45

Δημόσια Υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής με θέμα «Αστικός Μεταβολισμός: Προοπτικές και Προκλήσεις»

Η Ειρήνη Βουκκαλή, υποψήφια διδάκτωρ της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστήμων του ΑΠΚΥ, υποστηρίζει δημόσια τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Αστικός Μεταβολισμός: Προοπτικές και Προκλήσεις», τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου στις 10.45 π.μ.

Live link: https://bit.ly/3j404OE


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου | 19:00

Το Θέατρο της Δευτέρα στο ΑΠΚΥ: «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (Ευγένιος Ο᾿Νηλ) vs Ορέστεια (Αισχύλος)»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» εγκαινιάζει τον 3ο κύκλο ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στις 19:00. Η πρώτη τηλε-διάλεξη, με τίτλο «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (Ευγένιος Ο᾿Νηλ) vs Ορέστεια (Αισχύλος)» είναι εισήγηση του Δρα. Γεώργιου Κράια, ακαδημαϊκού, θεατρολόγου και συντονιστή της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία». Στο έργο του «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», ο θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ο᾿Νηλ, μεταφέρει την κλασική «Ορέστεια» του Αισχύλου στην εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου σε μία σύγχρονη τριλογία με έντονους παραλληλισμούς ανάμεσα στην αρχαία και τη σύγχρονη τραγωδία.

Live link: https://bit.ly/3BqTB7B


Τρίτη 26 Οκτωβρίου | 17:30 και Τετάρτη 27 Οκτωβρίου | 17:30

Τηλε-διάλεξη - 26/10/2021: «The constitutional and political system of Hungary»

Τηλε-διάλεξη - 27/10/2021: «Legal sources and nature of parliamentary procedure»

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξενεί, μέσω του προγράμματος Erasmus+, τον ΔραZsolt Szabó, Ανώτερο Ερευνητή στο National University of Public Service και Αναπληρωτή Καθηγητή στη Νομική Σχολή του Károli Gáspár University. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του σε θέματα συνταγματικού και κοινοβουλευτικού δικαίου, ο Δρ. Szabó θα δώσει δύο (2) τηλε-διαλέξεις ανοικτές στο κοινό.

Η πρώτη διάλεξη με θέμα «The constitutional and political system of Hungary» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, στις 17:30, και αφορά μια γενική επισκόπηση της εξέλιξης του ουγγρικού Συντάγματος τα τελευταία τριάντα χρόνια, των κύριων συνταγματικών αρχών και της δομής της Κυβέρνησης. Θα αναλυθούν, επίσης, οι σχέσεις της Ουγγαρίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δεύτερη διάλεξη «Legalsourcesandnatureofparliamentaryprocedure» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου (17:30) και παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη των νομοθετικών διαδικασιών, εστιάζοντας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα εξεταστεί το βρετανικό, το γερμανικό και το αμερικανικό μοντέλο κοινοβουλευτικής δράσης με αναφορές στις αντίστοιχες ουγγρικές πρακτικές και θα παρουσιαστούν οι σχέσεις μεταξύ κοινοβουλίων και δικαστηρίων.

Livelink: https://bit.ly/3j1Vv7i


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου | 09:30 – 17:00

7ο διεθνές συνέδριο του δικτύου ReNAdET της ESREA με κεντρικό θέμα «AdultEducatorsinTimeofCrisis»

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου,το Μεταπτυχιακό του Πρόγραμμα «ΣυνεχιζόμενηΕκπαίδευσηκαιΔιάΒίουΜάθηση» καιτοδίκτυοReNAdET(Research Network for Adult Educators, Trainers and their Professionalization)τηςESREA(European Society for Research on the Education of Adults) συνδιοργανώνουνΔιεθνέςΣυνέδριομεκεντρικόθέμα «Adult Educators in Time of Crisis: Well-Being, Changes in Identity and Professional Practice in European Adult Education». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 μεταξύ 09.30 π.μ. και 17.00 μ.μ.

Το συνέδριο πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στον βαθμό και στους τρόπους με τους οποίους η τρέχουσα υγειονομική κρίση επηρεάζει τους ρόλους και τις πρακτικές των επαγγελματιών εκπαίδευσης ενηλίκων, η ανταπόκρισή τους στην πιθανή ανάγκη για αναδιοργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού μετά την πανδημία, η ανάγκη προσφοράς περισσότερων διαδικτυακών μαθημάτων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων και η αντιμετώπιση των νέων δεδομένων στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας από τους ίδιους τους εκπαιδευτές ενηλίκων. Συμμετέχουν ως ομιλητές ακαδημαϊκοί και ερευνητές στα επιμέρους πεδία της εκπαίδευσης ενηλίκων, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και συναφών επιστημών από την Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία, Ινδία, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Φινλανδία και Εσθονία.

Η συμμετοχή στο συνέδριο δεν προϋποθέτει κόστος, αλλά απαιτείται εγγραφή για λήψη του συνδέσμου τηλε-παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφoρίες και τo πρόγραμμα του συνεδρίου, εδώ: https://bit.ly/3vbizpe




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










470