Ανοικτή Ημερίδα με τίτλο «Share your PULCHRA challenges» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο


 Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό έργο «Science in the City: Building Participatory Urban Learning Community Hubs through Research and Activation (PULCHRA)»

Το ερευνητικό έργο «PULCHRA: Science in the City: Building Participatory Urban Learning Community Hubs through Research and Activation», στο οποίο μετέχει ως εταίρος το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), έχει ως στόχο τη μελέτη της πόλης ως οικοσύστημα και τη δημιουργία ομάδων συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών, του παραγωγικού ιστού και των σχολικών μονάδων μέσω της ανοικτής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο των δράσεων του έργου, το ΑΠΚΥ διοργανώνει ανοικτή στο κοινό ημερίδα με τίτλο «ShareyourPULCHRAchallenges»τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων κυπριακών σχολείων (Λύκειο Αγίου Ιωάννη, Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, Λύκειο Παραλιμνίου, Απεήτειο Γυμνάσιο-Λύκειο και Λύκειο Φώτη Πίττα) που συμμετέχουν στο PULCHRA και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, την Κυκλική Οικονομία, την Κλιματική Αλλαγή και την Κινητικότητα. Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος.

Η ημερίδα θα αρχίσειστις 9:15 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 12:15 μ.μ., είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και μέσω του καναλιού του ΑΠΚΥ στο YouTube, εδώ https://tinyurl.com/wpyp797m. Καλωσόρισμα στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αντώνης Ζορπάς (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος»), επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΚΥ στο έργο PULCHRA και διευθυντής του Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας. Θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ κ. Χαράλαμπος Προύντζος και ο Επικεφαλής Εταιρικής Ευθύνης της CYTA κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης. Τις έως σήμερα δράσεις τους στο έργο θα παρουσιάσουν προς τον υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων αντιπρόσωποι των πέντε (5) προαναφερόμενων σχολείων.


Το έργο PULCHRA, στο οποίο μετέχουνδέκα (10) χώρες, δώδεκα (12) εταίροι και πέραν των 50 σχολικών μονάδων, στοχεύει στην προώθηση της ανοικτής σχολικής εκπαίδευσης (open schooling) και στη συνεργασία των σχολείων με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, μη κυβερνητικές οργανώσεις, συλλόγους γονέων, κ.ά. με σκοπό να εξετάζουν πραγματικά προβλήματα της καθημερινής ζωής στις πόλεις και να συμβάλλουν στην προώθηση της εκπαίδευσης στις επιστήμες (science education) προς όλους τους πολίτες. Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon2020 και το συντονίζει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










326