Τηλεδιάλεξη ΑΠΚΥ: «From Twitter to Capitol Hill: Trumpism, Fascism and Far-right Authoritarian


Populist Discourses in the United States»

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:00 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ)και τοΤμήμαΕπιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου συνδιοργανώνουν τηλεδιάλεξη με τίτλο «From Twitter to Capitol Hill: Trumpism, Fascism and Far-right Authoritarian Populist Discourses in the United States»

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:00 το ΜεταπτυχιακόΠρόγραμμαΣπουδών«Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του ΑνοικτούΠανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ)και τοΤμήμαΕπιστημώντηςΑγωγήςτουΠανεπιστημίουΚύπρου συνδιοργανώνουν τηλεδιάλεξη με τίτλο «FromTwittert o Capitol Hill: Trumpism, Fascismand Far-right Authoritarian Populist Discourses in the United States»και ομιλήτρια την Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο University of Massachusetts Boston Παναγιώτα ΓούναρηΗ ομιλία, η οποία θα είναι στην αγγλική γλώσσα, θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3rxTzZm

Η ρητορική του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας και της τετραετούς θητείας του συσπείρωσε και ανέδειξε τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και τον νεοφασισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με πολιτική κάλυψη, σε πολλές περιπτώσεις, από τον Λευκό Οίκο. Αξιοποιώντας προσεγγίσεις Κριτικής Ανάλυσης Λόγου (‘Critical Discourse Analysis’) και το πλαίσιο ανάλυσης του μονοδιάστατου αυταρχικού λόγου από την κλασική Κριτική Θεωρία, η ομιλήτρια θα διερευνήσει τον βαθμό συντηρητισμού των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) και τη χρήση τους για την εκφορά ακροδεξιάς ρητορικής με επιθετικό λόγο που εκμηδενίζει και ισοπεδώνει τον Άλλο. Η Κριτική Ανάλυση Λόγου και η ανάλυση της επιχειρηματολογίας της ακροδεξιάς ρητορικής στα ΜΚΔ αποκαλύπτει πώς ριζοσπαστικές ιδεολογίες δύναται να κανονικοποιηθούν.

Η Παναγιώτα Γούναρη είναι Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο University of Massachusetts Boston. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον ρόλο της γλώσσας, ειδικότερα στον απολυταρχικό και νεοφιλελεύθερο λόγο, και στην κριτική παιδαγωγική. Τα τελευταία βιβλία της είναι: FromTwitter to Capitol HillFar-right Authoritarian Populist DiscoursesSocial Media and Critical Pedagogy (Brill, 2022) και Liberatory and Critical Educationin GreeceHistorical Trajectories and Perspectives (Gutenberg, 2016) με συν-συγγραφέα τον G. Grollios.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










356