619 νέοι απόφοιτοι έλαβαν τον τίτλο σπουδών τους από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου


 Στη XIV Τελετή Αποφοίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 613 απόφοιτοι από τέσσερα (4) πτυχιακά και είκοσι δύο (22) μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των τριών Σχολών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και έλαβαν τους τίτλους σπουδών τους στη 14η (ΧΙV) Τελετή Αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2021. Στην Τελετή έλαβαν τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο και έξι (6) νέοι διδάκτορες.

Την Τελετή για τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης στις 17/12/2021 χαιρέτησε εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου. Ο υπουργός εξήρε το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και πολιτιστικό έργο του ΑΠΚΥ, το οποίο ιδρύθηκε από την Πολιτεία το 2002 για να προσφέρει σε όλους τους Κύπριους πολίτες, και όχι μόνο, την πολύτιμη ευκαιρία να αποκτήσουν έναν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών στον δικό τους χώρο και χρόνο. Την Τελετή για τις Σχολές Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών και Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών στις 18/12/2021 χαιρέτησε εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο βουλευτής, Χρίστος Χριστοφίδης. Συνεχάρη το ΑΠΚΥ για τις διακρίσεις του και για το έργο που επιτελεί στην κοινωνία ως ένα σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό πανεπιστήμιο. Απευθυνόμενους στους αποφοίτους του ΑΠΚΥ, ο κύριος Χριστοφίδης επεσήμανε ότι δεν αποτελούν πρεσβευτές μόνο του ΑΠΚΥ, αλλά και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου ανά την υφήλιο.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ, Χαράλαμπος Προύντζος, συνεχάρη τους φετινούς αποφοίτους και τόνισε τη σημασία και την προοπτική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον χαιρετισμό του: «το μοντέλο εκπαιδευτικής διαδικασίας του ΑΠΚΥ, η αποκλειστική και βαθιά εξειδίκευση στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχει πλέον αναδειχθεί ως το κατεξοχήν μοντέλο εκπαιδευτικής ευελιξίας και ανθετικότητας, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, τόνισε ότι το ΑΠΚΥ πέτυχε να μετουσιώσει ένα υποσχόμενο πολιτικό όραμα για εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς σε μια κοινωνική πραγματικότητα και σημείωσε το όραμά του να αναγνωρίζεται ως ένα σύγχρονο, πρωτοπόρο, ανθρωποκεντρικό και πρότυπο Πανεπιστήμιο που θα συνεισφέρει ουσιαστικά και στην επίτευξη του στόχου της Πολιτείας να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας. Απευθυνόμενος στους απόφοιτους της χρονιάς 2020-2021 σημείωσε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχία τους διότι «σε μια εποχή μεγάλων αναγκών, αλλά και μεγάλων θυσιών, δήλωσαν «παρών», τόλμησαν, πήραν ρίσκα και επένδυσαν στην εξέλιξή τους. Απέδειξαν ότι η μάθηση πρέπει να είναι διά βίου για να παραμένει έγκυρη και εφόδιο για το μέλλον το δικό μας, αλλά και των επόμενων γενιών». Ευχήθηκε στους αποφοίτους να διατηρήσουν την παραγωγική ανησυχία που τους οδήγησε να επιλέξουν το ΑΠΚΥ για τις σπουδές τους, αλλά και να παραμείνουν κοντά στο πανεπιστήμιό τους ως οι καλύτεροι πρεσβευτές του στην κοινωνία.

Την ακαδημαϊκή αριστεία των αποφοίτων του ΑΠΚΥ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 και του έργου του ευρύτερα, επισφράγισαν με χρηματικά βραβεία αριστείας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, η Baker Tilly, η Delfi Partners Company, η Petrolina Holdings, το Άλφα Μέγα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Ελληνική Τράπεζα, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης (ΚΕΣΕΑ), ο Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης, το Νοσοκομείο ‘Τίμιος Σταυρός’, η Τράπεζα Κύπρου και η Τσιμεντοποιία Βασιλικού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










530