Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μαθητικός Διαγωνισμός στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Ι_ΑΜ


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στο συγχρηματοδοτημένο από το πρόγραμμα Erasmus+ ερευνητικό έργο «I_AM: Inclusive education using Animation and Multimedia», που κύριο στόχο έχει την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, εφαρμογών και πολυμέσων, τα οποία σε συνδυασμό με ανθρωποκεντρικές και διεπιστημονικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς στην αντιμετώπιση της ποικιλομορφίας στη σχολική τάξη και ιδιαίτερα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ερευνητικού έργου διοργανώνεται  Διαγωνισμός Ταινίας Αnimation, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, αφορά στη δημιουργία μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων διάρκειας έως 3 λεπτών για την ενιαία (συμπεριληπτική) εκπαίδευση.

Οι καλύτερες ταινίες από κάθε χώρα θα προβληθούν στην Σύρο κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS  (20 – 25 Σεπτεμβρίου 2022) σε ειδικό τμήμα αφιερωμένο στο έργο I_AM και στην ενιαία/συμπεριληπτική εκπαίδευση

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων πραγματοποιείται στη Σύρo από το 2008. Εκτός από τις καλλιτεχνικές προβολές, το Animasyros διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια animation για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες. Κατά τη διάρκεια της 15ετούς δραστηριότητάς του το φεστιβάλ έχει διοργανώσει περισσότερα από 120 πρακτικά εκπαιδευτικά εργαστήρια και πάνω από 90 ταινίες μικρού μήκους έχουν δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα αυτών των εργαστηρίων.

Έπαθλο: Μέλη από τις νικητήριες ομάδες κάθε χώρας που συμμετέχει στο έργο I_AM – Ελλάδα, Κύπρο, Πολωνία, Ουγγαρία, θα ταξιδέψουν στη Σύρο στις ημερομηνίες του φεστιβάλ, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Ακόμα, οι νικητήριες ταινίες θα προβληθούν μέσω του ιστοχώρου και των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται το φεστιβάλ, οι εταίροι και το ερευνητικό έργο Ι_ΑΜ, όπως επίσης και σε άλλα Φεστιβάλ Αnimation στην Ευρώπη.

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος: Γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής και ταινίες από σχολεία, εργαστήρια, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ.., καθώς και από μεμονωμένα άτομα. Ενθαρρύνεται η συνεργασία τόσο σε ενδοτμηματικό, ενδοσχολικό, όσο και σε διατμηματικό επίπεδο, καθώς και συνεργασίες μεταξύ σχολείων και παιδιών διαφορετικών ηλικιών με κατανομή ρόλων

Υποβολή της ταινίας και προθεσμία: Η ταινία σε μορφή MP4 Full HD θα πρέπει να υποβληθεί στο education2@animasyros.gr έως 30 Ιουνίου 2022.

Διαβάστε εδώ τους όρους συμμετοχής και δείτε τη σχετική αίτηση:

  • https://inclusiveeducation.eu/wp-content/uploads/2022/03/I_AM_terms-of-participation_GR.pdf
  • https://inclusiveeducation.eu/wp-content/uploads/2022/03/I_AM_application-form_GR.pdf

Μάθετε για τις διάφορες τεχνικές κινουμένων σχεδίων: https://animasyros.gr/el/enotita-2i

Δείτε τον οδηγό του Animasyros για να δημιουργήσετε την δική σας ταινία animation

(σημ.:ο οδηγός περιγράφει με πολύ επεξηγηματικό τρόπο την πολύ απλή αυτή διαδικασία):

https://animasyros.gr/el/odigos-dimiourgias-gia-paidia

Δείτε εδώ 13 παραδείγματα εργαστηρίων του Animasyros: https://animasyros.gr/el/enotita-3i

Δείτε όλες τις ταινίες των εργαστηρίων του Animasyros: www.vimeo.com/animasyros

Μάθετε περισσότερα για το έργο Ι_ΑΜ: https://inclusiveeducation.eu/

Για οποιεσδήποτε άλλες απορίες, βοήθεια και για περισσότερα παραδείγματα ταινιών και εργαλείων, επικοινωνήστε με την κα. Ηλιάνα Αντωνιάδου στο education2@animasyros.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










669