H παράσταση Enter Hamlet ανοίγει το Verona Shakespeare Fringe Festival


Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αναπλ. Καθηγ. Αύρας Σιδηροπούλου του ΑΠΚΥ

H παράσταση Enter Hamlet, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αύρας Σιδηροπούλου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Θεατρικών Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και σκηνοθέτιδας, αποτελεί το νέο διεθνές πρότζεκτ της Καλλιτεχνικής Ομάδας Persona, την οποία και διευθύνει, με τη σύμπραξη καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία. Γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις 23 Aυγούστου 2022 στο Camploy Theatre στη Βερόνα της Ιταλίας, κατόπιν πρόσκλησης, στο πλαίσιο του Verona Shakespeare Fringe Festival.

Βασισμένο στην υπαρξιστική οπτική του πρωτότυπου έργου του Σαίξπηρ, το Enter Hamlet εκσυγχρονίζει τις αιώνιες φιλοσοφικές του αναζητήσεις, υποδηλώνοντας ξεκάθαρα ότι όπου βλέπει κανείς ένα τέλος, πρέπει να αναζητήσει και τα ίχνη μιας νέας αρχής. Η πλοκή επικεντρώνεται στην αναζήτηση του Άμλετ για ειρήνη και αίσθηση του ανήκειν, καθώς o άφυλος χαρακτήρας αναπολεί τα κύρια γεγονότα της ζωής του, σε ένα συνεχή διάλογο με το παρελθόν του. Η παράσταση φέρνει την περφόρμερ (Elena Pellone) στη δίνη ενός υπαρξιακού και μεταθεατρικού κυκλώνα, με τον χαρακτήρα εγκλωβισμένο στις προηγούμενες αναμνήσεις του. Αυτά τα μέρη -μνήμης, φαντασίας και προσδοκίας-  σταδιακά επικρατούν και ο Άμλετ παρασύρεται στον κόσμο των φαντασμάτων, τον οποίο τελικά αγκαλιάζει σε μια πράξη διαμεσικής κάθαρσης. Ο/η Άμλετ μεταμορφώνεται από το ένα πρόσωπο στο άλλο, από θύμα σε θύτη.

Το Enter Hamlet είναι ένα σύγχρονο υπαρξιακό παραμύθι, το οποίο αναθεωρεί τον δραματικό κανόνα χρησιμοποιώντας τον Άμλετ ως σύγχρονο «Everyman/Everywoman», που συνομιλεί με μια σειρά από διαμεσολαβημένα φαντάσματα από το παρελθόν και το παρόν του. Τα φωνητικά μέρη έχουν δημιουργηθεί από τη Γαλλίδα περφόρμερ Muriel Louveau, ενώ η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Βάνια Απέργη ερμηνεύεται ζωντανά από την Αlessandra Βοnetti. Η υποβλητική γραφή συνδυάζει ποίηση και καθημερινή γλώσσα, ενώ η παράσταση δημιουργεί απροσδόκητα τοπία μυαλού μέσα από προβολές που σχεδίασε η Άρτεμις Τζάβρα-Bulloch και το αφαιρετικό σκηνικό-κοστούμι της Εμμανουέλας Βογιατζάκη-Krukowski. Μαζί με την Pellone, στη σκηνή, θα είναι ο Eric Nicholson.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










502