Το ΑΠΚΥ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20χρονα του παρουσιάζει την κωμωδία ΚΑΜΙΛ


Μια παράσταση βασισμένη στο έργο Ring της Léonore Confino, υποψήφιο για βραβείο Μολιέρου ως το καλύτερο έργο του 2014

Καινοτόμο δημόσιο και ψηφιακό, με εξειδίκευση στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ζωής. Το ΑΠΚΥ προσφέρει ευκαιρίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, συνθηκών ζωής, επαγγελματικής κατάστασης και τόπου διαμονής, αλλά και συμβάλλει στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Θα γιορτάσει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του με ένα ποικίλο πρόγραμμα πολιτισμικών εκδηλώσεων, το οποίο «σηκώνει αυλαία» με την κωμωδία ΚΑΜΙΛ. Πρόκειται γιαμια θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο Ringτης Léonore Confino, που ήταν υποψήφιο για βραβείο Μολιέρου ως το καλύτερο έργο του 2014.

Το έργο Καμίλ, σε ελεύθερη ελληνική απόδοση από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Νεοκλή Νεοκλέους, είναι ένα υπέροχο θεατρικό κείμενο με μαγική δύναμη, η οποία μιλάει άμεσα στην καρδιά τόσο των καλλιτεχνών κατά τη δημιουργία του, όσο και των θεατών. Η παράσταση, δομημένη σε δεκαοκτώ σκηνές, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές στη σχέση ενός ζευγαριού, που υποδύονται οι ηθοποιοί Παναγιώτης Κυριάκου και Νίκη Δραγούμη, με τις σχέσεις εξάρτησης, πάθους, ζήλιας, αγάπης και μίσους να αποκτούν μια νέα διάσταση, απομακρυσμένης από κλισέ που κυριαρχούν στις ερωτικές σκηνές. Το έργο εξερευνά τις παγκόσμιες συγκρούσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών και αντί για παραδοσιακές σκηνές συγκρούσεων στο σπίτι, τις εξελίσσει σε γύρους πυγμαχίας μεταξύ των ηθοποιών που ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες: τους εραστές, τους ξένους, τους φίλους, τους γονείς, τους παντρεμένους ή διαζευγμένους, τους χήρους. Όλοι επιδίδονται σε έναν αγώνα με τα ένστικτά τους, τα ιδανικά τους, τις παιδαριώδης παρορμήσεις τους.

Για τρεις μόνο παραστάσεις στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:30 μ.μ. στο Σατιρικό Θέατρο «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» (2η Σκηνή). Είσοδος €6.

Συντελεστές

Ελεύθερη ελληνική μετάδοση/διασκευή κειμένου και Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους (απόφοιτος Θεατρικών Σπουδών και υποψήφιος διδάκτωρ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου) | Σκηνικά: Σάββας Μυλωνάς | Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου | Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Κυριάκου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Κυριάκου, Nίκη Δραγούμη

Πληροφορίες: 00357- 22411733 ή [email protected]

Προπώληση εισιτηρίων: tickethour και σε όλα τα καταστήματα ACS Courier
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


445