Βραβεία ΑΠΚΥ σε 5 επιχειρήσεις για τη συνεισφορά τους στη διασύνδεση φοιτητών του με την αγορά εργασίας


Τελετή βράβευσης επιχειρήσεων για τη συμβολή τους στο Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» πραγματοποιήθηκε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Γραφείο Διασύνδεσής του. Πέντε Κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμοί που συνέργησαν ουσιαστικά στην υλοποίηση των στόχων του Έργου, βραβεύθηκαν, σε μια λιτή εκδήλωση, σε μια χρονιά που το ΑΠΚΥ γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του. Οι 5 οργανισμοί, οι οποίοι επιλέχθηκαν στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων μέσω διαδικασίας μοριοδότησης μεταξύ 290 οργανισμών, και έλαβαν τιμητική διάκριση ήταν, σε αλφαβητική σειρά, οι εξής: Delfi Partners & Company, CYTA, Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, Νοσοκομείο «Τίμιος Σταυρός» καιΘεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Εισαγωγή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 28/09/2022 έκανε η κα Αθηνά Σκοταρά, Μέλος της Επιτροπής Συντονισμού Έργου και Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου στο Έργο. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ, κ. Γιώργος Παπάς, αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης του Πανεπιστημίου από τους οργανισμούς και την Πολιτεία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ενίσχυση της συνεργασίας και κοινής πορείας μεταξύ ακαδημαϊκών, φοιτητών και επιχειρήσεων, η οποία θα ωφελήσει ουσιαστικά την κοινωνία. O Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, σε μια ομιλία που έφερε τον τίτλο «20 Xρόνια Καινοτομίας, Διά βίου Μάθησης και Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο», αναφέρθηκε στον βαρυσήμαντο ρόλο που διαδραματίζουν τα Πανεπιστήμια στη διαμόρφωση των νέων επιστημόνων, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε άγνωστα μέχρι σήμερα προβλήματα της αγοράς εργασίας. Η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας και Εκπρόσωπος του ΑΠΚΥ στο Έργο, κα Έλενα Γρηγορίου, απαρίθμησε τα ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζουν οι εργοδότες και οι φοιτητές από το Έργο και την αγαστή συνεργασία με οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Το βραβείο της Delfi Partners & Company παρέλαβε o κ. Παναγιώτης Παστός (Chief Operations Officer), ο οποίος εξήρε τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αποκτούν οι φοιτητές του ΑΠΚΥ και τους επιτρέπουν να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας. Εκ μέρους της CYTA, το βραβείο παρέλαβε η κα Ελένη Κονιώτη (Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού), η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διασύνδεσης των φοιτητών με την αγορά εργασίας σε πραγματικό χρόνο, που επιτρέπει την εξοικείωσή τους με τις τεχνολογίες αιχμής στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, παράλληλα με τις σπουδές τους. Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, Δρ. Ρίτα Σεβέρη, αναφέρθηκε στη συμβολή των νέων επιστημόνων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών στην περαιτέρω ενίσχυση και διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο κ. Μάρκος Χριστοδουλίδης, Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου «Τίμιος Σταυρός», επιβεβαίωσε το άρτια δομημένο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΚΥ και το εξατομικευμένο πλάνο κατάρτισης των φοιτητών, το οποίο προσφέρεται χάρη στη μέθοδο διάγνωσης αναγκών φοιτητών και επιχειρήσεων που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, κα Αντιγόνη Παπαφιλίππου, εκθείασε τον ειδικό σκοπό του Έργου και την επαγγελματική ωριμότητα που επέδειξαν οι φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κατά την τοποθέτησή τους, σημειώνοντας την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο φορέων στο μέλλον.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










525