ΑΠΚΥ: Δημόσια υβριδική διάλεξη: Μάρκετινγκ στην Εκπαίδευση: Προκλήσεις και ευκαιρίες


 Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Educational Leadership and Policy», σε συνεργασία με τονΚυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης, διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 δημόσια διάλεξη με τίτλο «Μάρκετινγκ στην Εκπαίδευση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» και ομιλητή τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Λεωνίδου, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του ΑΠΚΥ. Η υβριδική ομιλία θα αρχίσει στις 18:30 μ.μ. καιείναι ανοικτή στο ευρύ κοινό, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τεχνοκράτες και επαγγελματίες του χώρου του μάρκετινγκ και της εκπαίδευσης. Για διά ζώσης συμμετοχή, ο χώρος διεξαγωγής είναι το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία), ενώ για διαδικτυακή παρακολούθηση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3qc8lTL

Ο όρος ‘μάρκετινγκ’ έχει συνδεθεί με επιχειρηματικούς χώρους, αλλά η φιλοσοφία και πρακτικές μάρκετινγκ έχουν εφαρμογή και σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Το ‘μάρκετινγκ στην εκπαίδευση’ στοχεύει να μεταδώσει στο κοινό, στην κοινωνία και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη τις γραμμές εργασίας που αναπτύσσονται σε εκπαιδευτικά κέντρα και ιδρύματα. Απώτερος στόχος είναι η επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη, η δημοσιοποίηση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου των οργανισμών, και η ορθή ανάδειξη των νέων και καινοτόμων γραμμών που αναπτύσσονται για σκοπούς αναγνώρισης και ικανοποίησης μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικού προσωπικού και άλλων ενδιαφερόμενων μερών. Στη διάλεξη του Καθηγ. Λεωνίδου θα γίνει διερεύνηση της υφιστάμενης βιβλιογραφίας, επεξήγηση σημαντικών όρων και ανάλυση σχετικά με τη σημαντικότητα του μάρκετινγκ στην εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με υφιστάμενες πρακτικές, προκλήσεις που υπάρχουν και αναδυόμενες ευκαιρίες για συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες.

Ο Κωνσταντίνος Λεωνίδου είναι Καθηγητής Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και εκλεγμένο μέλος στο Συμβούλιο στη Σύγκλητό του. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στο αντικείμενο Μάρκετινγκ και Στρατηγική από το Πανεπιστήμιου του Leeds, MBA από το Πανεπιστήμιο του Cardiff και πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Middlesex. Τα κύρια ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα, την ηθική των επιχειρήσεων, το διεθνές μάρκετινγκ, το μάρκετινγκ υπηρεσιών, και επικοινωνία μάρκετινγκ. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά διεθνούς φήμης, όπως, μεταξύ άλλων, Journal of the Academy of Marketing Science, Journal of Business Ethics, Journal of Business Research, Journal of International Marketing, Journal of World Business, Tourism Management. Είναι συνεργαζόμενος συντάκτης (Associate Editor) στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Business Research, μέλος της συντακτικής επιτροπής στο επιστημονικό περιοδικό Journal of International Marketing, και τακτικός κριτής σε πολλά άλλα επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Global Marketing Special Interest Group που βρίσκεται υπό την αιγίδα του American Marketing Association και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αριστείας CYENS.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


265