Δημόσιες (τηλε)εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό την περιοδο 30 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2022


 Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει τις δημόσιες (τηλε)εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό την περιοδο 30 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2022

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 30 Νοεμβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2022του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει (τηλε)διαλέξεις και εκδηλώσεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 | 17:00

Τηλεσεμινάριο: «Μάθε να λες «όχι». Οριοθέτηση και υγιείς σχέσεις»

Live link: https://tinyurl.com/38jtp8pf

Την Τετάρτη 30/11/2022 ολοκληρώνεται ο κύκλος δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, τον οποίο διοργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2022, με το σεμινάριο «Μάθε να λες «όχι». Οριοθέτηση και υγιείς σχέσεις». Η εισηγήτρια Νάταλυ Λούμπα, εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτιδα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης, θα αναλύσει την έννοια των ορίων και θα αναφερθεί στα διάφορα είδη ορίων. Επιπρόσθετα, θα διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αδυνατούμε να θέσουμε υγιή όρια και, τέλος, θα δοθούν χρήσιμες πρακτικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε δεξιότητες σωστής οριοθέτησης με διάφορα άτομα στη ζωή μας.


Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 | 11:00

Βιβλιοπαρουσίαση «Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής» του Αναπλ. Καθηγ. Αλέξανδρου Τσαδήρα

Live link: https://youtu.be/gUomsFbYux8

Η συμπλήρωση 25 χρόνων από τη θέσπιση του θεσμού του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή καθιστά την έκδοση της μονογραφίας με τίτλο «Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής» του Αναπληρωτή Καθηγητή Αλέξανδρου Τσαδήρα, Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του ΑΠΚΥ και κατόχου Έδρας Jean Monnet, ιδιαίτερα επίκαιρη. Το βιβλίο θα παρουσιασθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:00 στο ξενοδοχείο «Semeli» στη Λευκωσία με παρεμβάσεις και σχολιασμό από τον κ. Κώστα Κληρίδη, τέως Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και τον Δρα Οδυσσέα Μιχαηλίδη, Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η βιβλιοπαρουσίαση θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσω του καναλιού του ΑΠΚΥ στο YouTube.


Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 | 19:00

Ο Δρ Γιώργος Κράιας συζητά με τον Άκη Δήμου (Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ)

Live link: https://bit.ly/3BqTB7B

Συνεχίζεται τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, ο 4ος κύκλος ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές». Στο πλαίσιο της θεματικής Συνομιλώντας με σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, ο Δρ Γιώργος Κράιας, Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία Ι» του Προγράμματος Θεατρικές Σπουδές συζητά με τον θεατρικό συγγραφέα Άκη ΔήμουΘα αναλύσουν δραματολογικά τα έργα Το δάκρυ των χεριών (1999) και Το κενό αυτοπροσώπως(2015), θα συζητηθούν οι πηγές έμπνευσης του Α. Δήμου, ο τρόπος που χειρίζεται τα θέματα που πραγματεύεται στα έργα του, η κοινωνική-πολιτική οπτική του και, εν κατακλείδι, η όλη διαδικασία συγγραφής ενός θεατρικού έργου.


Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 | 20:30

Συναυλία «Σεφέρης – Κύπρος – Μικρασία: Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί» (20 χρόνια ΑΠΚΥ)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο των εορτασμών του για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, τιμώντας τον Γιώργο Σεφέρη και τη στενή σύνδεσή του με την Κύπρο, και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη συναυλία με τίτλο: «Σεφέρης – Κύπρος – Μικρασία: Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30 στο Ξυδάδικο στη Λεμεσό (Γενεθλίου Μιτέλλα 34, 3036). Συντελεστές: Γιώργος Καλογήρου: Ερμηνεία, κιθάρα, Χαράλαμπος Παντελή: Λάουτο, λάφτα, κιθάρα, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος: Ερμηνεία, κρουστά, Βερόνικα Αλωνεύτου: Σαντούρι, Κωνσταντίνος Μακαρίτης: Φλάουτο, Χρήστος Πεττεμερίδης: Αφηγητής. Είσοδος 5 Ευρώ. Εισιτήρια μέσω Tickethour Cyprus.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










544