Δημόσιες (τηλε)εκδηλώσεις Ανοικτoύ Πανεπιστημίου Κύπρου: 8 - 10 Δεκεμβρίου 2022


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2022 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει (τηλε)διαλέξεις και εκδηλώσεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 18:00

Δημόσια τηλεδιάλεξη: «Κρίνοντας τους Κρίνοντες: Λόγοι και αιτίες της άστοχης δικαστικής κρίσης»

Live link: https://bit.ly/3yAfFNv

Επιθυμώντας να αναδείξει τη σημασία που έχει για την πολιτική διαδικασία σε μια δημοκρατική πολιτεία η ουσιαστική κριτική προς τους εκάστοτε κρίνοντες, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» τουΑνοικτού Πανεπιστημίου Κύπρουδιορ­γανώνει στις 08/12/2022 δη­μόσια τη­λεδιάλεξη με ομι­λητή τον Δρα Κωνσταντίνο Τσίνα, Λέκτορα στο Τμήμα Νομι­κής του Πανεπιστημίου Κύπρου, και θέμα «Κρίνοντας τους Κρίνοντες: Λόγοι και αιτίες της άστοχης δικαστικής κρίσης».


Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 18:00

Τηλεδιάλεξη:  «Aquatic Ecosystems and Global Change» (Γυναίκες και Επιστήμες Περιβάλλοντος)

Live link: https://bit.ly/3fJUO3K

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του ΑΠΚΥ διοργανώνουν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 Σειρά Διαλέξεων με γενικό τίτλο «Γυναίκες και Επιστήμες Περιβάλλοντος». Την Πέμπτη 08/12/2022 φιλοξενούμενη ομιλήτρια είναι η Καθηγήτρια Tenna Riis (Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Aarhus), η οποία πραγματεύεται το θέμα: «Aquatic Ecosystems and Global Change / Υδατικά οικοσυστήματα και Κλιματική Αλλαγή» και επικεντρώνεται στο πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις περιοχές της Αρκτικής και προκαλεί δραστικές αλλαγές στο αρκτικό τοπίο.


Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 | 19:30

Υβριδική εκδήλωση: «Μια αρχαία πόλη γίνεται χριστιανική. 3 χρόνια αρχαιολογικής έρευνας του ΑΠΚΥ στην αρχαία Μεσσήνη (2020-2022)»

Αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού κτιρίου της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία

Live link: https://tinyurl.com/y4ss9nyr

Το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Δεληγιαννάκη και σε συνεργασία με την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Μελετών, διεξάγει από το 2020 συστηματική ανασκαφική έρευνα στην αρχαία Μεσσήνη σε θέση όπου ανακαλύφθηκαν τα ερείπια πρωτοβυζαντινής εκκλησίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό ο Γιώργος Δεληγιαννάκης σε υβριδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία (Γωνία Λεωφόρου Λεμεσού & Αθαλάσσας 200, 2025 Στρόβολος). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά. Το πλούσιο υλικό που συγκέντρωσε η ανασκαφική ομάδα προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της βυζαντινής/μεσαιωνικής Μεσσήνης και φωτίζει πτυχές της μετάβασης μιας κοινωνίας οργανωμένης σύμφωνα με τις αρχές της ελληνορωμαϊκής πόλης σε βυζαντινή/μεσαιωνική.


Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 | 18:00

Τελετήεγκαθίδρυσηςτηςέδρας UNESCO μεαντικείμενοVisual Anticipation and Futures Literacy towards Visual Literacy” 

Αίθουσα Αρχείου ΡΙΚ (Τ.Κ. 2120, Λευκωσία)

Live link:  https://bit.ly/3BYQdkJ

Η Έδρα της UNESCO με αντικείμενο “Visual Anticipation and Futures Literacy towards Visual Literacy” (Οπτική Προσδοκία και Εγγραμματισμός για το Μέλλον προς τον Οπτικό Εγγραμματισμό) ιδρύθηκε επίσημα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με στόχο να ενισχύσει την κριτική οπτική σκέψη και δράση υποστηρίζοντας, έτσι, τη διαπολιτισμική ενσυναίσθηση και επικοινωνία, καθώς και την κοινωνική αλληλεγγύη. Διευθύντρια της Έδρας είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βίκυ (Βάγια) Καραΐσκου. Στην επίσημη τελετή εγκαθίδρυσης της έδρας το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγ. Πέτρος Πασιαρδής και η Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα. Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ. Διαδικτυακή παρέμβαση θα κάνει ο κ. Riel Miller, former Head of Foresight, UNESCO. Για την Έδρα και τους στόχους της θα μιλήσει η Διευθύντριά της Δρ Β. Καραΐσκου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


265