Συνομιλώντας με σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς: ο Δρ Γ. Κράιας συζητά με τον Β. Κατσικονούρη


4ος Κύκλος Ανοικτών Τηλεδιαλέξεων «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»

Συνεχίζεται την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, ο 4ος κύκλος ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Στο πλαίσιο της θεματικής Συνομιλώντας με σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, ο Δρ Γιώργος Κράιας, Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία Ι» του Προγράμματος Θεατρικές Σπουδές συζητά με τον θεατρικό συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη. Η διαδικτυακή συζήτηση θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3BqTB7B

Ο Γιώργος Κράιας και ο Βασίλης Κατσικονούρης θα συζητήσουν για την «Τριλογία των Ανυπεράσπιστων» («Το γάλα», «Οι αγνοούμενοι» και «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της»). Την ανάλυση της τριλογίας του κ. Κατσικονούρη θα ακολουθήσει συζήτηση για τη συγγραφή ενός θεατρικού έργου (επιλογή θεματολογίας, πραγμάτευση υλικού, δημιουργία χαρακτήρων, πλέξιμο διαλόγων κτλ.). Επίσης, στο τηλεσεμινάριο θα συμμετάσχει ως (συν)ομιλήτρια και η φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» κα. Βαρβάρα Σπυράκη, η οποία το τρέχον ακαδημαϊκό έτος εκπονεί υπό την εποπτεία του Δρος Κράια τη μεταπτυχιακή της διατριβή με θέμα τη λειτουργία των μοτίβων στο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης γεννήθηκε το 1960 στο Κιλκίς. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα Το ΓάλαΚαλιφόρνια ΝτρίμινΤο Μπουφάν Της ΧάρλεϋΟ ΜάκηςΟι ΑγνοούμενοιΚαγκουρό κ.ά. τα οποία έχουν παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Δημήτρης Χόρν, Στοά, Θ. Μεταξουργείο, Ελληνικός Κόσμος, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ. α, στην Κύπρο (ΘΟΚ, Θέατρο Διόνυσος, ΕΘΑΛ, κ. ά.) καθώς και στην Πολωνία, στη Σερβία και στη Γερμανία. Το 2011, το έργο του Το Γάλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σενάριο του ίδιου. Έχει τιμηθεί με κρατικά βραβεία θεατρικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, με βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


494