Επίσκεψη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Επίσκεψη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) πραγματοποίησε στις 19 Ιανουαρίου 2023, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας, το οποίο εξειδικεύεται στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου που τον συνόδευε, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ κ. Γιώργος Παπάς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής.

Ο Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης ενημερώθηκε από τις Πανεπιστημιακές Αρχές για τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΑΠΚΥ για την περίοδο 2021-2024 και για την αναπτυξιακή πορεία του. Υπερθεμάτισε την αξία της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στον στόχο της Πολιτείας να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας. Σε ό,τι αφορά στο καίριο για το ΑΠΚΥ ζήτημα της απόκτησης ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων που να ενισχύουν και να αναβαθμίζουν τις ψηφιακές και τεχνολογικές υποδομές, οι οποίες υποστηρίζουν καθ’ ολοκληρία τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύθηκε να στηριχθεί το αίτημα του Πανεπιστημίου από το Υπουργικό Συμβούλιο αφού γίνει αποδοχή της δωρεάς του Δήμου Λευκωσίας για χώρο στην περιοχή ΣΟΠΑΖ, να μελετηθούν οι ανάγκες του από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και να αξιολογηθούν όλα τα οικονομικά δεδομένα για να προχωρήσει η ανέγερσή τους. Συνακόλουθη αυτών των αποφάσεων είναι και η κρατική χορηγία που παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο. Όπως ανέφερε τόσο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ, όσο και ο Πρύτανης Καθηγ. Πασιαρδής, οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις θα συμβάλλουν στην ευρύτερη διάχυση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου και λειτουργιών του ΑΠΚΥ στο ευρύτερο περιβάλλον της Λευκωσίας και της χώρας μας, αλλά θα λειτουργούν και ως πόλος έλξης, ανάπτυξης και διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου.

Στη συνάντησή του με μέλη του Συμβουλίου, της Συγκλήτου και του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους συνεχάρη για το αξιόλογο έργο που επιτελούν, τονίζοντας το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο προσελκύει με τα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών του πολίτες ανά τον κόσμο, οι οποίοι το επιλέγουν για την ευελιξία στη φοίτηση και για τα καινοτόμα προγράμματά του. Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε και για τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου του Πανεπιστημίου με νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε κλάδους αιχμής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τίμησε ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με αναμνηστικά δώρα. Στη συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τις Πανεπιστημιακές Αρχές του ΑΠΚΥ συμμετείχε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Πέτρος Δημητρίου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Ανδρέας Ιωσήφ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










537