Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την Κυβερνοεπίθεση και τη διαρροή Προσωπικών Δεδομένων


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την πρώτη στιγμή εντοπισμού της κακόβουλης κυβερνοεπίθεσης, αντέδρασε άμεσα, θεσμικά και λειτουργικά, και έθεσε όλα τα συστήματα και τις κεντρικές υπηρεσίες του προληπτικά εκτός λειτουργίας για περιορισμό του κινδύνου. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, απλά και ευαίσθητα, που αφορούν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, έχουν παρόλα αυτά υποκλαπεί. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την πρώτη στιγμή, έθεσε σε λειτουργία μηχανισμούς επικοινωνίας και στενής συνεργασίας με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, ήτοι το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων της Αστυνομίας Κύπρου και το  Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Οι αρμόδιοι φορείς συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την αντιμετώπιση της υποκλοπής των δεδομένων, η οποία συνιστά εγκληματική ενέργεια, όπως και κάθε απόπειρα απόκτησης αυτών των δεδομένων.

Τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέτρα προστασίας και κυβερνοασφάλειας, ενώ έλαβε και όλα τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα για την άμβλυνση των δυνητικά δυσμενών επιπτώσεων και την επιδιόρθωση ευπαθειών. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ενημερώνεται τακτικά από τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες για όλα τα σχετικά μέτρα, τις καλές πρακτικές για ασφαλή χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, ενώ έχει ήδη αρχίσει η ασφαλής επαναφορά όλων των κεντρικών συστημάτων και υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το ΑΠΚΥ μέσω του η-ταχυδρομείου law@ouc.ac.cy ή τηλεφωνικά στο 00357-22411730 για τα προσωπικά δεδομένα του που τυχόν έχουν επηρεαστεί και τον αφορούν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










782