Διάλεξη ΑΠΚΥ: Το αντιεμβολιαστικό κίνημα του COVID-19 στην Κύπρο: μια διερεύνηση των λόγων του


«Το αντιεμβολιαστικό κίνημα του COVID-19 στην Κύπρο: Μια διερεύνηση των λόγων του» είναι ο τίτλος της τηλεδιάλεξης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 στο πλαίσιο του 4ου Κύκλου Τηλεδιαλέξεων με τίτλο «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί»,τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα«Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Ομιλήτρια στη διαδικτυακή εκδήλωση είναι η Μαριλένα Παρασκευά, Senior EU Projects Manager/Researcher στο Mediterranean Management Centre (MMC). Η διάλεξη θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/w83nj23j

Στη διάλεξη αυτή εξετάζονται οι ομιλίες που εκφωνήθηκαν σε διαδηλώσεις κατά του εμβολιασμού για τη νόσο covid-19 στην Κύπρο. Τα δεδομένα καλύπτουν μια περίοδο οκτώ μηνών (Ιούλιος 2021-Φεβρουάριος 2022) και συλλέχθηκαν μέσω της συμμετοχής σε διαμαρτυρίες καθώς και μέσω της επιλογής ομιλιών αντιεμβολιαστικών διαμαρτυριών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο ως κοινόχρηστα βίντεο. Τα δεδομένα αναλύθηκαν ως προς τα κύρια θέματα, τις επιρροές/πηγές και τις γλωσσικές στρατηγικές που περιέχονται σε αυτές τις ομιλίες. Η συγκεκριμένη έρευνα γεφυρώνει το κενό που προκύπτει τόσο από την απουσία μελετών σχετικών με τις επιτόπιες αντιεμβολιαστικές διαμαρτυρίες, όσο και από την πολύ περιορισμένη εξέταση του αντιεμβολιαστικού Λόγου σε ελληνόφωνα πλαίσια. Πρόκειται για έρευνα που έχει χρηματοδοτηθεί από το Hellenic Observatory του The London School of Economics and Political Science με τη στήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

Η Μαριλένα Παρασκευά είναι Senior EU Projects Manager/Researcher στο Mediterranean Management Centre (MMC). Κατέχει Διδακτορικό στη Γλωσσολογία από το Birkbeck College, University of London, Μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Γλωσσολογία & Τυπική Γραμματική από το King’s College London και Πτυχίο στην Ελληνική Φιλολογία από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία και έρευνα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχοντας εργαστεί, ανάμεσα σε άλλα, ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια και Ειδική Επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ως Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνουν κυρίως τη δι-/πολυγλωσσία, την ανάλυση Λόγου και την κατάκτηση και διδασκαλία πρώτης και δεύτερης γλώσσας.


Τα αντικείμενα των τηλεδιαλέξεων αντικατοπτρίζουν τους θεωρητικούς προσανατολισμούς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», στο οποίο η μελέτη της γλώσσας και της γλωσσικής επιτέλεσης στα κοινωνικά της συγκείμενα τροφοδοτεί και στηρίζει θεωρητικά τη μελέτη πτυχών της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και της παιδαγωγικής των γραμματισμών καθώς και τη θεωρητικά προσανατολισμένη μελέτη της λογοτεχνίας και των λογοτεχνικών γραμματισμών. Το Πρόγραμμα – με σημαντική έκπτωση (≈40%) στο κόστος φοίτησης, δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ως τις 30 Μαΐου 2023.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4360