Η υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΚΥ Μαρία Κραμβή βραβεύθηκε με το Parsons Music Advocacy Award


Η Μαρία Κραμβή, υποψήφια διδάκτωρ του Προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι μία εκ των δύο βραβευθέντων στην Ευρώπη με το βραβείο Parsons Music Advocacy Award, το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Κοινότητα για τη Mουσική Eκπαίδευση(International Society for Music Education - ISME) για τα έτη 2022-2024. Το βραβευμένο πρόγραμμα που θα τρέξει την επόμενη σχολική χρονιά η Μ. Κραμβή με τίτλο «Rhythm of Change», έχει ως στόχο την προώθηση της Μουσικής Εκπαίδευσης για κοινωνικούς σκοπούς και την ενίσχυση των καθηγητών μουσικής που διδάσκουν σε τμήματα με μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια κοινοτικής μουσικής σε σχολεία με στόχο τη μαζική παρουσίαση των μαθητών σε δημόσια εμφάνιση και την εμπλοκή της τοπικής κοινότητας.

Το Parsons Music Advocacy Award επικεντρώνεται σε πρακτικές μουσικής εκπαίδευσης και δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη διατήρηση ευκαιριών μουσικής εκπαίδευσης σε σχολεία και κοινότητες. Συνολικά 10 βραβεία απονέμονται για τη διετία 2022-24, από 2 στις περιοχές της ISME – Αμερική, Ασία-Ειρηνικός, Νότια Ασία, Αφρική/Μέση Ανατολή και Ευρώπη. Ως μία εκ των δύο νικητών στην Ευρώπη, η υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΚΥ, Μαρία Κραμβή, θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για το βραβείο της στη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Μουσική στα Σχολεία (EAS) στη Γαλλία και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος το καλοκαίρι του 2024 στη Φινλανδία, στο παγκόσμιο συνέδριο του ISME.

Η Μαρία Κραμβή είναι μουσικός που ασχολείται με κοινοτικά προγράμματα που προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικοδόμηση της ειρήνης και την κοινωνική ένταξη μειονοτήτων μέσω της μουσικής και της εκπαίδευσης. Είναι συνιδρυτής της δικοινοτικής πρωτοβουλίας Rhythm of Cyprus που χρησιμοποιεί τη μουσική ως εργαλείο οικοδόμησης της ειρήνης για τη σύνδεση Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων παιδιών.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο City University of London με κατεύθυνση τα κλασσικά κρουστά και συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, αποκτώντας ειδίκευση στην εκτέλεση κρουστών και στη μουσική εκπαίδευση (MA in Music Education and Performance).

Εργάζεται στα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου ως καθηγήτρια κρουστών, συμμετέχει στην TrakArt Pop Orchestra και ηγείται εργαστηρίων κοινοτικής μουσικής σε όλη την Κύπρο. Πρόσφατα ξεκίνησε τις διδακτορικές της σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μιχαλίνου Ζεμπύλα, ερευνώντας τη μουσική εκπαίδευση και την εκπαίδευση για την ειρήνη. Μέσα από το τρίπτυχο μουσικής, έρευνας και δράσης, η Μαρία Κραμβή στοχεύει να δημιουργήσει ένα τρίγωνο γνώσεων και εμπειρίας και να ασκεί και να προάγει την ειρήνη μέσω της μουσικής στην Κύπρο και όχι μόνο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1039