Παρουσίαση του θεατρικού της Μαρίας Α. Μίτλεττον «το πλοίο»


Έγινε στην Πάφο η παρουσίαση του θεατρικού έργου της Μαρίας Α. Μίτλεττον "Το πλοίο", που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ζωή και Τέχνη. Σε μια εκδήλωση απλή, που παρουσίασε η Φιλόλογος Νατάσα Κακογιάννη, αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας παρουσιάζει στο έργο της το μεταναστευτικό, κύριο και καίριο πρόβλημα. Η συγγραφέας ανέφερε ότι το "πλοίο" της, το "πλοίο" που διακινεί και διακινείται στα λιμάνια της Ευρώπης, είναι το σύμβολο της εποχής μας και δεν μεταφέρει μόνο τους καλούς, τους αγίους ή τους ιδεολόγους, αλλά τα θύματα και τους θύτες, τους ανθρώπους.

  "Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που χαρακτηρίστηκε "υπαρξιακό" για την Ευρώπη, η οποία έδειξε ότι αργεί να μεταβολίσει ό,τι άφησε πίσω της η "Αραβική Άνοιξη" (συνεχείς εμφύλιες συγκρούσεις)", σημείωσε χαρακτηριστικά η Νομικός Χρίστια Μίτλεττον. "Έχει παράλληλα διχάσει και την ευρωπαϊκή νομική σκέψη,  αναβιώνοντας σκληρά ένστικτα του ανθρώπου, που νομίζαμε πως είχαν θαφτεί στα ερείπια των δύο παγκόσμιων πολέμων, πάνω στα οποία κτίσαμε το ωραίο κατασκεύασμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", συνέχισε.

  Για το βιβλίο μίλησαν επίσης η Συγγραφέας- Εκδότρια Αμαλία Πικρίδου Λουκά και η Φιλόλογος Ελίζα Χριστοφόρου. Χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθύντρια του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου Βαλεντίνη Πολυκάρπου και ο Διευθυντής του Λυκείου Α' Εθνάρχη Μακαρίου Γ' Πάφου Ανδρέας Ιωσήφ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πάφου και του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου.

Το βιβλίο διατίθεται από τη συγγραφέα και τις εκδόσεις Ζωή και Τέχνη
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

ygeia news rss

809