Έγινε η παρουσίαση του βιβλίο του εκπαιδευτικού Γιώργου Προδρόμου «Απ’ όσα έζησα και έγραψα»


Σε εκδήλωση στην Αίθουσα Καστελιώτισσα την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκαν οι δύο πρώτοι τόμοι της σειράς κειμένων του γνωστού εκπαιδευτικού Γιώργου Προδρόμου με τίτλο, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Ο πρώτος τόμος (460 σελίδες) κυκλοφόρησε μέσα στο 2020. Περιλαμβάνει εκτενή εισαγωγή του συγγραφέα, μια σύντομη αυτοβιογραφία του. Ο δεύτερος (450 σελίδες) κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και είναι αφιερωμένος στην εθνική
 παλιγγενεσία, στην Ελληνική επανάσταση του 1821.

Τους τόμους επιχορήγησαν τον πρώτο ο Επίσκοπος Κύκκου και Τυλληρίας κ. κ. Νικηφόρος και τον δεύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος ο Β΄.

Οι εκδόσεις τυπώθηκαν στο Τυπογραφείο Γραφικές Τέχνες Γ. Κυριακίδη Λτδ, με τις φροντίδες του εκδότη Χάρη Κυριακίδη, ο οποίος φιλοτέχνησε και τα εξώφυλλα των δύο τόμων. Την έκδοση παρουσίασε ο Δρ Γιώργος Κιτρομηλίδης, πρ. Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πρόδρομου Προδρόμου, υιού του συγγραφέα.
Εισαγωγικό χαιρετισμό έκανε η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Ειρήνη Ροδοσθένους.

Ακολούθησε χαιρετισμός του έντιμου Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου και η παρουσίαση της έκδοσης (αποστέλλεται ο χαιρετισμός του κ. Υπουργού).

Αποσπάσματα από την έκδοση ανάγνωσε η φιλόλογος κ. Φωτεινή Θεοδούλου. Η εκδήλωση περιλάμβανε και παρέμβαση του κ. Στέλιου Γεωργαλλίδη, οικογενειακού φίλου της οικογένειας Προδρόμου. Την εκδήλωση συνόδευε μουσική υπόκρουση από το Μουσικό Γυμνάσιο Ακρόπολης. 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Παγκύπριος Πολιτιστικός Σύλλογος επέδωσε τιμητική Πλακέτα στον κ. Γιώργο Προδρόμου ο οποίος αντιφώνησε κατασυγκινημένος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, αξιωματούχοι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, φίλοι, εκτιμητές, μαθητές του κ. Γιώργου Προδρόμου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1599