Παρουσίαση του δίτομου έργου με τα Πρακτικά των Ημερίδων: Η εκατόμβη της 9ης Ιουλίου 1821


Η Ιερά Μονή Μαχαιρά σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην οδό Καλλιπόλεως, την τελετή παρουσίασης δίτομου επιστημονικού έργου με τα Πρακτικά των Ημερίδων με θέμα «Η εκατόμβη της 9ης Ιουλίου 1821».

 Το έργο αυτό περιλαμβάνει τα Πρακτικά των Επιστημονικών Δραστηριοτήτων που διοργανώθηκαν κατά το επετειακό έτος 2021 από τους δύο ανωτέρω φορείς, με τη συνεργασία και άλλων εκκλησιαστικών και πολιτειακών φορέων, με γενικό θέμα: «Η εκατόμβη της 9ης Ιουλίου 1821». Το νέο πόνημα αποτελεί συνέχεια του εξαίρετου  και  σπουδαίου  Τρίτομου Επιστημονικού Έργου Διακοσιετηρίδος 1821-2021, το οποίο αποτελεί επιστέγασμα της μακρόχρονης και εις βάθος έρευνας και μελέτης των πατέρων της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά για τη ζωή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού μέσα από πρωτογενείς πηγές.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνιζε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Το επιστημονικό έργο παρουσιάστηκε από τον Δρα Κυπριανό Λούη, Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης. Τις εργασίες της σειράς εκδηλώσεων για τον Μεγαλομάρτυρα της Πίστεως και της Πατρίδος, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό, ολοκλήρωσε με την καταληκτική του ομιλία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, με τίτλο «Ἐν κατακλείδι... ὁ ἀπολογισμός».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρχιερείς, κληρικοί, εκπρόσωποι της πολιτείας και της Εθνικής Φρουράς, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Η μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση είναι διαθέσιμη στη σελίδα της Ιεράς Μονής Μαχαιρά στο YouTube https://youtu.be/_Z0zxEHFeDg

Το δίτομο έργο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «Άγιο Όρος» της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, Χριστοδούλου Σώζου 21, Πολυκατοικία Σιαντεκλαίρ, 1096 Λευκωσία, τηλ. 22680722




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










816