Κολλέγιο CDA: Συνεχίζονται οι εγγραφές για το αναγνωρισμένο πτυχίο Αισθητικής


   Το Κολέγιο C.D.A. ανακοινώνει την συνέχιση των εγγραφών νέων φοιτητών στο Αξιολογημένο και Αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Αισθητικής από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Ο τίτλος είναι ισότιμος  πανεπιστημιακού επιπέδου και Αναγνωρισμένος από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ). Η Αξιολόγηση- Πιστοποίηση του Προγράμματος από τον αρμόδιο Φορέα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι φοιτητές θα μπορούν να τύχουν Κρατικής Χορηγίας μέχρι €3.417 και άλλων φοιτητικών επιδομάτων. Ο κλάδος είναι στην Ελληνική με τελικό τίτλο «Πτυχίο στην Αισθητική».

Η Αισθητική είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, τη διατήρηση και τη βελτίωση της καλής υγείας και της εμφάνισης προσώπου και σώματος, μέσα από τις τεχνικές περιποιήσεις που προσφέρει στο άτομο, με σκοπό αφενός τον καλλωπισμό του και αφετέρου τη βελτίωση της ψυχολογικής του κατάστασης. Επιπλέον, αποτελεί μια παραϊατρική επιστήμη και στηρίζεται στην άρτια θεωρητική κατάρτιση και ολοκληρώνεται με την πρακτική της εφαρμογή στο άτομο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών προσφέρει τη σωστή και κατάλληλη εκπαίδευση για τη δημιουργία Αισθητικών, υψηλού επαγγελματικού επιπέδου με επιστημονική ικανότητα και δεξιοτεχνία, σύμφωνα με τα σημερινά ευρωπαϊκά δεδομένα. Επίσης δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα των γνώσεων σε όλους τους τομείς και κατευθύνσεις της αισθητικής, καθώς και σε σχετικές επιστήμες (π.χ. Ανατομία, Φυσιολογία, Χημεία) και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως δερματολογικών με τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία με άλλες ειδικότητες (Ενδοκρινολόγος, Δερματολόγος, Γυναικολόγος, Αισθητικός Πλαστικός Χειρουργός κ.α.).

Να ληφθεί υπόψιν ότι ο εξαιρετικά κρίσιμος και δομικά νευραλγικός εκπαιδευτικός θεσμός είναι η πρακτική εξάσκηση των φοιτητών. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ένα τμήμα των σπουδών, όταν οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με τον θεσμό της πρακτικής εξάσκησης γίνεται η διασύνδεση θεωρίας και πράξης, εκπαίδευσης και παραγωγής. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Αισθητική Φροντίδα και Άσκηση στην Προαγωγή Υγείας και Διαχείριση του Στρες.

Για  περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cdacollege.ac.cy ή επικοινωνήστε στον παγκύπριο αριθμό τηλεφώνου 77770232.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










866