Φοιτητές της Διοίκησης Ιατρικών Επισκεπτών KES College πραγματοποίησαν εργαστηριακές ασκήσεις


Γενικής και Ανόργανης Χημείας

 Οι φοιτητές του νέου, Αξιολογημένου - Πιστοποιημένου Προγράμματος Σπουδών που οδηγεί σε Πτυχίο «Διοίκησης Ιατρικών Επισκεπτών» του KES College, πραγματοποίησαν τις πρώτες εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος Γενικής και Ανόργανης Χημείας.

Η Δρ. Σιαφάκα Πανωραία, Ανώτερη Λέκτορας του KES College και Διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέλαβε τη διδασκαλία τόσο του θεωρητικού όσο και του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος και ετοίμασε για τους φοιτητές ποικιλία πειραματικών επιδείξεων και ασκήσεων. Τις εργαστηριακές ασκήσεις επέβλεψε η Δρ. Μηλιώτου Ανδρούλλα, Συντονίστρια του Προγράμματος «Διοίκησης Ιατρικών Επισκεπτών», του KES College και Διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι εργαστηριακές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις των Εργαστηρίων Χημείας και Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του KES College.

Μέσα από τη διεξαγωγή των εργαστηριακών αυτών ασκήσεων επιδιώκεται η εμπέδωση της θεωρίας, αλλά και η εξοικείωση με τις τεχνικές και τις εφαρμογές σε βασικές ασκήσεις Γενικής και Ανόργανης Χημείας. Στην πρώτη συνάντηση οι φοιτητές παρασκεύασαν διάφορα διαλύματα γνωστής περιεκτικότητας, με τη χρήση αναλυτικών ζυγών και παράλληλης ογκομέτρησης. Επιπλέον,  ασχολήθηκαν με την εξαγωγή δεικτών από φυσικά προϊόντα, έπειτα από βρασμό και διήθηση. Ακολούθως, οι φοιτητές διενήργησαν μετρήσεις του pH για όλα τα διαλύματα που παρασκεύασαν, με τη βοήθεια του πεχαμετρικού χαρτιού, των δεικτών που εξήγαγαν και φυσικά με τη βοήθεια των πεχαμέτρων, που διαθέτει το Εργαστήριο Χημείας, του KES College.

Τα εργαστήρια θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου και φυσικά τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας. Παράλληλα, οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν τις εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος Βιολογίας Κυττάρου και Ανάπτυξης, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Εργαστήριο Βιολογίας και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας, του KES College, και θα περιλαμβάνουν ασκήσεις με επίκεντρο την εκχύλιση DNA από διάφορους ιστούς, τη μέτρηση συγκέντρωσης με φασματοφωτομετρία και γενικά τη μελέτη γενετικού υλικού. Θα ακολουθήσουν εργαστηριακές ασκήσεις με βακτηριοκαλλιέργειες.

Οι φοιτητές ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το περιβάλλον του εργαστηρίου και φυσικά με τον κόσμο της Χημείας και πραγματοποίησαν οι ίδιοι τα πιο πάνω, πολύ ενδιαφέροντα πειράματα!

Το KES College ανέκαθεν έθετε τον πήχη ψηλά ως προς την προσφορά εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, παρέχοντας στους φοιτητές του την μέγιστη δυνατή και άρτια κατάρτιση. Δίνεται βαρύτητα, όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων, αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, που καθιστά τους αποφοίτους του KES College, τους άριστους επαγγελματίες του μέλλοντος.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


801