CTL Eurocollege: Μεταμόρφωση για τον μελλοντικό κόσμο της ψηφιακής μάθησης: FuTour


Μεταμόρφωση για τον μελλοντικό κόσμο της ψηφιακής μάθησης: FuTour

Το παρόν έργο που εμπλέκεται το CTL Eurocollege έχει εγκριθεί από το ERASMUS+ στο πλαίσιο του KA2 - Συμπράξεις συνεργασίας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με αριθμό εγγραφής: KA220-VET-32B0EE59.

To CTL Eurocollege συνεργάζεται για το συγκεκριμένο έργο με οργανισμούς από 4 επιπλέον χώρες. Την QBS Gewerkstatt gGmbH Γερμανία, ASSERTED KNOWLEDGE (AKNOW) Ελλάδα, CFPCemon Ιταλία, Zespół Szkół Morskich w Darłowie (Maritime School Complex in Darłowo) Πολωνία.  Το έργο στοχεύει στην ενδυνάμωση των παρόχων εκπαίδευσης στον τουριστικό κλάδο, στην αύξηση των γνώσεων και των ικανοτήτων των εκπαιδευομένων του κλάδου, στην αντιμετώπιση των αναγκών τους καθώς και στην αύξηση των ευκαιριών απασχολησιμότητας τους και για τις 5 συμμετέχουσες χώρες.

Η κοινοπραξία θεωρεί ότι προϋπόθεση για την επίτευξη ενός βιώσιμου και ψηφιακού τουρισμού είναι η άρτια εκπαίδευση και ο σχεδιασμός σταδιοδρομίας των φορέων του κλάδου. Με βάση την τουριστική πολιτική της ΕΕ, το τρέχον έργο «FuTour» στοχεύει στην υποστήριξη των Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) του τουριστικού τομέα, ώστε να επαναπροσδιοριστούν, να θεσπίσουν και να αναπτύξουν καινοτόμες στρατηγικές και έξυπνες προσεγγίσεις. Το έργο θα προωθήσει τον αειφόρο και ψηφιακό τουρισμό εξοπλίζοντας τους ΕΕΚ του κλάδου με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, τάσεις, μεθόδους καθώς και εργαλεία προκειμένου να προσφέρουν καινοτόμα προγράμματα σπουδών, αλλά και μαθήματα ούτως ώστε να προετοιμάσουν ανταγωνιστικούς και απασχολήσιμους μελλοντικούς επαγγελματίες/εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού.

Το FuTour θα παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές, θα δημιουργήσει δυνατότητες εταιρικής σχέσης και συνεργασίας, θα δημιουργήσει νέες υπηρεσίες, θα αναπτύξει καινοτόμες λύσεις όπως το gamification, την πρόληψη του υπερτουρισμού, την πρόταση πιο βιώσιμων και ανθεκτικών λύσεων, την εξασφάλιση ασφαλούς τουρισμού και τη δημιουργία πρόσθετων υπηρεσιών στον ψηφιακό τομέα του κλάδου. Το έργο θα ενισχύσει τις ψηφιακές ικανότητες και δεξιότητες των εκπαιδευόμενων, ώστε να εχουν μια επιτυχή σταδιοδρομία στην καριέρα τους στην τουριστική βιομηχανία. Επίσης το έργο θα βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να δημιουγήσουν κοινωνικοοικονομικές προοπτικές και να κατανόησουν βέλτιστες πρακτικές και καινοτομίες.

Για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων, το έργο θα παράξει 3 αποτελέσματα: 1. Κιτ εκπαίδευσης για Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) 2. Μαθήματα MOOC, 3. Διαδικτυακή πλατφόρμα Matchmaking.

Στις φωτογραφίες από τη 2η διακρατική συνάντηση του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Ctl Eurocollege, Λεμεσός, Κύπρος τον Οκτώβριο του 2022:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










528