Cyprus College: Νέος κύκλος μαθημάτων για έλεγχο και έρευνα της απάτης, επιδοτημένα από την ΑΝΑΔ


   Η Σχολή Επαγγελματικών Σπουδών του Cyprus College ανακοινώνει νέο κύκλο μαθημάτων σε θέματα ελέγχου και έρευνας της απάτης, επιδοτημένα από την ΑΝΑΔ με σκοπό την  απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου επαγγελματικού τίτλου CertifiedFraudExaminer (CFE)  o οποίος πιστοποιεί την εξειδίκευση στην πρόληψη, την ανίχνευση, την αποτροπή και διερεύνηση κρουσμάτων απάτης και  απονέμεται από το διεθνή οργανισμό Association of Certified Fraud Examiners –ACFE, που είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός κατά της απάτης με περισσότερα από 90.000 μέλη παγκοσμίως.

Με τον κάθε κύκλο μαθημάτων καλύπτεται σε έκταση και αναπτύσσεται σε βάθος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Association of Certified Fraud Examiners –ACFE  και τις απαιτήσεις για τις εξετάσεις του διπλώματος, η ύλη για τις  ακόλουθες 4 θεματικές ενότητες:

  • Financial Transactions & Fraud Schemes: εξετάζονται σε θέματα λογιστικής, ελεγκτικής, μηχανισμών ελέγχου για τη αποτροπή της απάτης καθώς και διάφοροι τύποι μεθόδευσης της απάτης..
  • Investigation: εξετάζονται αναλυτικά οι κρίσιμες ενέργειες από την έναρξη διερεύνησης μίας υπόθεσης απάτης έως και το τελικό συμπέρασμα, συμπεριλαμβάνοντας τη διενέργεια συνεντεύξεων, την συλλογή στοιχείων, την ανάκτηση ζημιών καθώς και την σύναταξη αναφοράς προς την διεύθυνση/διοίκηση του οργανισμού.
  • Fraud Prevention & Deterrence: αναλύονται οι κύριοι λόγοι που οδηγούν στην απάτη καθώς και οι τρόποι για την πρόληψή της
  • Law: παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες της διεθνούς νομοθεσίας και ορολογίας σχετικά με τη διερεύνηση περιπτώσεων απάτης

Η επαγγελματική πιστοποίηση του Certified Fraud Examiner απευθύνεται σε στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές, , ερευνητές, επαγγελματίες ασφαλείας, νομικούς, επιχειρηματίες και όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις για τη μεθοδολογία αντιμετώπισης του κινδύνου απάτης, προστατεύοντας τα συμφέροντα κάθε οργανισμού.

Εναρξη μαθημάτων 19 Οκτωβρίου, 2022. Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποτείνεστε στην Σχολή Επαγγελματικών Σπουδών του Cyprus College  Τηλ. 22713230 ή στο  ηλεκτρονικά στο email  SPSNicosia@cycollege.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










862