Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου: Διαδικτυακές Ημέρες Ενημέρωσης (Online Advice Days)


H Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) αναγγέλλει δύο Διαδικτυακές Ημέρες Ενημέρωσης (Advice Days), για όλους όσους ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακή φοίτηση στη Σχολή.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 και την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία προσωπικής διαδικτυακής συνάντησης με Συμβούλους της Σχολής, για να ενημερωθούν για τα προγράμματα καθώς και για την υποβολή αιτήσεων και να υποβάλουν τις δικές τους απορίες. Οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω Skype ή Zoom, μόνο κατόπιν διευθέτησης ραντεβού.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για ραντεβού την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 είναι η Παρασκευή 24/04/2020

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής αίτησης για ραντεβού την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 είναι η Παρασκευή 08/05/2020

Οι αιτήσεις για ραντεβού θα πρέπει να γίνονται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο [email protected]

Το Ινστιτούτο βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, τη διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως συμβαίνει σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς το Κράτος. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για τον κάθε φοιτητή για να βιώσει καθημερινώς τις διάφορες δραστηριότητες του τομέα και να διαπιστώσει την κατάλληλη επαγγελματική πορεία για τον ίδιο.

Χτίζοντας απάνω στην 30-χρονη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, προσφέρει συνολικά 7 μεταπτυχιακά προγράμματα. Συνδυάζοντας τους τρεις πυλώνες του Ινστιτούτου – Έρευνα – Υπηρεσίες – Εκπαίδευση - η ΣΜΙΚ εκπαιδεύει τη νέα γενιά επιστημόνων. Τα προγράμματα είναι δομημένα έτσι ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν θεωρητικές εξειδικευμένες γνώσεις μέσω των μαθημάτων, ενώ οι ερευνητικές τους διατριβές εκπονούνται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, δίνοντας  τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Η πολύπλευρη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι το στοιχείο στο οποίο βασίζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ, με έμφαση στην προετοιμασία των φοιτητών μέσα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Μέσω του υψηλού επιπέδου έρευνας, τέθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι (learning objectives) της κάθε διάλεξης, ενώ μέσω της συσσωρευμένης εμπειρίας των τμημάτων ως εργοδότες, τέθηκαν οι εργασιακοί στόχοι (employment objectives) της κάθε διάλεξης. Αυτός ο συνδυασμός, προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους απόφοιτους της Σχολής, προετοιμάζοντας τους για εργασία σε πραγματικές συνθήκες, αμέσως μετά την αποφοίτηση τους.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Τα προγράμματα Μάστερ είναι διάρκειας 13 μηνών, εκτός του διετούς προγράμματος  Βιοϊατρικής Έρευνας, ενώ προσφέρεται και η επιλογή της μερικής φοίτησης. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν την εργασία τους με τις σπουδές, όπως ιατρούς ή άλλους λειτουργούς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης. Η διάρκεια της διδακτορικής φοίτησης είναι 4 χρόνια. Προσφέρονται υποτροφίες τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων Μάστερ όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων Διδακτορικών.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για όλα τα προγράμματα της ΣΜΙΚ.

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής αίτησης για ραντεβού την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 είναι η Παρασκευή 24/04/2020

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής αίτησης για ραντεβού την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 είναι η Παρασκευή 08/05/2020

Πληροφορίες στο 22 392 840/843

Πληροφορίες για τα προγράμματα της ΣΜΙΚ στην ιστοσελίδα www.cing.ac.cy/csmm/

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


536