Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου: Αιτήσεις για σπουδές 2021-22


Συνεχίζοντας την πορεία καινοτομίας στον τομέα της εκπαίδευσης της νέας γενιάς επιστημόνων, η μεταπτυχιακή Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία

Βασισμένη στους τρεις πυλώνες του Ινστιτούτου Έρευνα – Υπηρεσίες – Εκπαίδευση, η ΣΜΙΚ προετοιμάζει τη νέα γενιά επιστημόνων, ενώ διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών της, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πρωτοποριακές τάσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Αντλώντας από την εμπειρία του κλινικού και ερευνητικού προσωπικού του ΙΝΓΚ, οι φοιτητές της ΣΜΙΚ εκπονούν τις ερευνητικές τους διατριβές στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, πλήρως ενταγμένοι σαν μέλη των ερευνητικών ομάδων, αποκτώντας εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Οι απόφοιτοι της ΣΜΙΚ, έχουν ήδη στο βιογραφικό τους πολύτιμη εμπειρία σαν ερευνητές καθώς και τη σφραγίδα διεθνούς κύρους του ΙΝΓΚ. Ένδειξη αυτού είναι ο μεγάλος αριθμός αποφοίτων της ΣΜΙΚ οι οποίοι έχουν κατακτήσει διδακτορικές και μεταδιδακτορικές θέσεις σε μερικά από τα πιο αξιόλογα εκπαιδευτικά και ερευνητικά Ιδρύματα του κόσμου. Οι απόφοιτοι-πρεσβευτές μας εντάχθηκαν σε ερευνητικές ομάδες κορυφαίων ιδρυμάτων της Αγγλίας, όπως Oxford Genomics Centre – Wellcome Centre for Human Genetics, Oxford University, Imperial College London, UCL, King’s College London καθώς και εκτός των συνόρων της Ευρώπης, στο  A*Star Agency for Science, Technology and Research της Σιγκαπούρης και στο Columbia University των ΗΠΑ.

Η ΣΜΙΚ, παραμένοντας επικεντρωμένη στις ειδικότητες του ΙΝΓΚ, στους τομείς στους οποίους διαπρέπουν οι Καθηγητές-Ερευνητές της Σχολής, προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Επιπλέον, προσφέρονται διδακτορικά προγράμματα (PhD) στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.

Απόφοιτοι με βιογραφικό πλούσιο σε εργασιακή εμπειρία

Η πολύπλευρη και μακρόχρονη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι το στοιχείο στο οποίο βασίζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ, με έμφαση στην προετοιμασία των φοιτητών μέσα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Μέσω του υψηλού επιπέδου έρευνας, τέθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι (learning objectives) της κάθε διάλεξης, ενώ μέσω της συσσωρευμένης εμπειρίας των τμημάτων ως εργοδότες, τέθηκαν οι εργασιακοί στόχοι (employment objectives) της κάθε διάλεξης. Αυτός ο συνδυασμός, προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους απόφοιτους της Σχολής, προετοιμάζοντας τους για εργασία σε πραγματικές συνθήκες, αμέσως μετά την αποφοίτηση τους.

Εγγυημένος μικρός αριθμός εισακτέων φοιτητών

Ο εγγυημένος μικρός αριθμός των εισακτέων φοιτητών σε ετήσια βάση διασφαλίζει την ποιότητα, ενώ ο πολύ υψηλός δείκτης ακαδημαϊκού προσωπικού έναντι φοιτητών, διασφαλίζει πως θα παρέχεται μια εξατομικευμένη κατά το δυνατόν προσέγγιση στην εκπαίδευση των φοιτητών.

Οι ενδιαφερόμενοι για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, μπορούν να πληροφορηθούν για τα προγράμματα και την υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/ καθώς και από το Γραφείο Εκπαίδευσης στο τηλέφωνο 22 392840. Προσφέρονται υποτροφίες τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων Μάστερ όσο και σε επίπεδο Διδακτορικών προγραμμάτων.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


498