Υποδοχή φοιτητών Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου για 10η χρονιά


Την Πέμπτη 16η Σεπτεμβρίου 2021, η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, υποδέχτηκε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού στην καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής, τη δέκατη στη σειρά. Ήταν μια ιδιαίτερη μέρα με φυσική παρουσία των νεοεισερχόμενων φοιτητών, αφού η περσινή εκδήλωση είχε γίνει διαδικτυακά. Η παρουσία των φοιτητών στα εργαστήρια του Ινστιτούτου τα τελευταία 10 χρόνια έχει φέρει μια νέα δυναμική στο χώρο. Η οικογένεια του ΙΝΓΚ ζει τις αγωνίες και τις επιτυχίες μαζί με τους φοιτητές της!

Στην εκδήλωση υποδοχής, οι φοιτητές έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και εξοικειώθηκαν με τις εγκαταστάσεις του ΙΝΓΚ, ενός χώρου ο οποίος για τους φοιτητές μπορεί να χαρακτηριστεί ως το δεύτερο τους σπίτι, αφού το εκπαιδευτικό μοντέλο που εφαρμόζεται από το 2012 συνδυάζει διδακτέα μαθήματα μαζί με έρευνα στις πραγματικές συνθήκες των εργαστηρίων και κλινικών του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Ο Γενικός Διευθυντής Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού και ο Κοσμήτορας Καθ. Κυριάκος Κυριάκου, καλωσόρισαν τους φοιτητές στο Ινστιτούτο και υπογράμμισαν τα πλεονεκτήματα της φοίτησης στο περιβάλλον του ΙΝΓΚ όπου συνδυάζονται η έρευνα, οι υπηρεσίες και η εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν δώρα στους φοιτητές για καλή αρχή στη νέα τους ακαδημαϊκή πορεία. Ευχαριστούμε την εταιρεία NewCytech (member of the Logicom Group) για την ευγενική χορηγία ενός HP Keep it Simple Desk Jet Printer 2721e. Ευχαριστούμε την εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd για την ευγενική χορηγία ενός κουπονιού καυσίμων.

Η φοιτητική κοινότητα του ΙΝΓΚ φέτος, μαζί με τους Κύπριους φοιτητές, καλωσόρισε φοιτητές από την Ελλάδα, την Κολομβία, το Ομάν, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν και τη Συρία. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στην προσέλκυση ξένων φοιτητών είναι το γεγονός ότι τα μεταπτυχιακά προγράμματα, έχουν ως γλώσσα διδασκαλίας την Αγγλική.  Τα προγράμματα προσφέρονται σε επίπεδο Μάστερ (MSc) στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης. Οι ερευνητικές διατριβές των φοιτητών εκπονούνται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, δίνοντας τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Αποφοιτώντας οι φοιτητές έχουν ήδη στο βιογραφικό τους πολύτιμη εμπειρία καθώς και τη σφραγίδα διεθνούς κύρους του ΙΝΓΚ. Αποδεδειγμένα, οι απόφοιτοι του ΙΝΓΚ μπορούν να ανταγωνιστούν διεθνώς, με εφόδια τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία που αποκτούν μέσα από ένα ζωντανό και πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. 

Ευχές στους φοιτητές, στο Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό για μια δημιουργική χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα: 
Γραφείο Εκπαίδευσης 22 392840 / [email protected] / www.cing.ac.cy/csmm/
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


506