ΙΝΓΚ: Εμπειρίες ζωής στο ERASMUS+


ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΥ*

Μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών μου στην Κολωνία στη Γερμανία, εγγράφηκα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου για μεταπτυχιακό και στη συνέχεια για διδακτορικό στις νευροεπιστήμες. Τώρα πλέον ως διδακτορικός φοιτητής του εργαστηρίου της Νευροπαθολογίας του Ινστιτούτου, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ για 3 μήνες το εργαστήριο της καθηγήτριας Κυριακής Σιδηροπούλου στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέσω του προγράμματος ERASMUS+.

Εκεί μπόρεσα να ασχοληθώ με το ηλεκτροφυσιολογικό κομμάτι της διδακτορικής μου μελέτης, η οποία ασχολείται με την επαναχρησιμοποίηση φαρμάκων που σχετίζονται με το μεταβολικό σύνδρομο σε μοντέλα της νόσου Alzheimer. Με την βοήθεια μηχανημάτων και εγκαταστάσεων τελευταίας τεχνολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, μετρήσαμε προκλητά δυναμικά (evoked fEPSPs) και διερευνήσαμε την μακροχρόνια ενίσχυση (LTPs) στην CA1 περιοχή του ιππόκαμπου σε ex vivo τομές εγκεφάλου.    

Η επίσκεψή μου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μού έδωσε πρόσβαση σε νέες γνώσεις και τεχνολογία αιχμής. Το εξαιρετικό και φιλικό κλίμα, τόσο από καθηγητές και προσωπικό όσο και από φοιτητές, με βοήθησε να προσαρμοστώ από τις πρώτες μέρες και να έχω καλή οργάνωση και ομαλή έκβαση στα πειράματα.

Στον ελεύθερο μου χρόνο μπόρεσα να επισκεφτώ την πόλη του Ηρακλείου και να δω τα αξιοθέατα, να γνωρίσω κόσμο και να τιμήσω την Κρητική κουζίνα. Το φιλόξενο κλίμα του νησιού και η ευγένεια του κόσμου κάνει την διαμονή να αξίζει πραγματικά. 

Το πρόγραμμα Erasmus+ σου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσεις και να δικτυωθείς με καταξιωμένα άτομα από όλο τον κόσμο, να αποκτήσεις καινούριες γνώσεις και τεχνογνωσία, να γνωρίσεις άλλες κουλτούρες, ήθη και έθιμα, σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση και διαμορφώνει τον χαρακτήρα σου.

Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους μελλοντικούς φοιτητές, εάν τους δοθεί η ευκαιρία, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ γιατί θα τους προσφέρει  μια αξέχαστη εμπειρία από την οποία θα αποκομίσουν μόνο οφέλη.

*Διδακτορικός Φοιτητής ΙΝΓΚ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


214