Γαλλία: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημοτικάπεριοχών με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης


Οι μαθητές στη Γαλλία δεν θα χρειάζεται από τις 4 Οκτωβρίου να φοράνε προστατευτικές μάσκες στα δημοτικά σχολεία της χώρας σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό μόλυνσης από τον κορονοϊό, σύμφωνα με ένα κυβερνητικό διάταγμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το Παρίσι και τα γειτονικά του προάστια δεν περιλαμβάνονται στα 47 μητροπολιτικά διαμερίσματα ή διοικητικές περιοχές όπου παύει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τη βελτίωση που σημειώθηκε στον τομέα της υγειονομικής κρίσης λόγω της COVID-19 στη Γαλλία μετά την επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας από την κυβέρνηση.

Οι περιοχές όπου θα πάψουν να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να έχουν λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους επί πέντε συναπτές ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε χθες ότι η Γαλλία σχεδιάζει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ  
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


3108