«Μίλα μου Ιστορικά – για το γυμνάσιο»


Η νέα διαδικτυακή σειρά ηχογραφημένων διαλέξεων για το μάθημα της Ιστορίας Γυμνασίου από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου με συνδιοργανωτή το ΥΠΠΑΝ

Η ιστορία μπορεί να συνεχίζει να γράφεται σε τόμους βιβλίων, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να ξεφυλλίσεις ούτε έναν. Παρόλα αυτά θα είσαι σε θέση, μέσα σε λίγα λεπτά, να μάθεις σημαντικές πληροφορίες για την εποχή του Λίθου στην Ελλάδα όπως και την εποχή του Λίθου και την Χαλκολιθική εποχή στην Κύπρο, να γνωρίζεις με ποιον αυτοκράτορα συνδέθηκε η Νέα Ρώμη, αλλά και να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου για την εποχή του Διαφωτισμού καθώς και άλλα πολλά.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις τα ιστορικά γεγονότα, με έναν σύγχρονο τρόπο, σε αυτή την περίπτωση από το κινητό, το τάμπλετ ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σου, προσφέρει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας - με τον τίτλο «Μίλα μου Ιστορικά - για το Γυμνάσιο».

Η νέα διαδικτυακή σειρά ηχογραφημένων διαλέξεων για το μάθημα της Ιστορίας Γυμνασίου, ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες της εποχής μας και έχει δημιουργηθεί από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη Μέση Εκπαίδευση. Οι διαλέξεις αυτές έχουν μέγιστη διάρκεια τα 15 λεπτά και επικεντρώνονται σε θεματικές ενότητες/κεφάλαια που άπτονται της ύλης του μαθήματος της Ιστορίας των τριών τάξεων Γυμνασίου.

Οι διαλέξεις της σειράς είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και ταυτόχρονα φιλικές στον μαθητή, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς. Οι παρουσιάσεις εμπλουτίζονται με την προσθήκη γραπτών πρωτογενών πηγών. Επίσης, το γραπτό κείμενο κάθε διάλεξης είναι προσβάσιμο στους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι ηχητικές παρουσιάσεις της σειράς «Μίλα μου Ιστορικά για το Γυμνάσιο», έρχονται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ως προς την διδασκαλία στην τάξη και να αποτελέσουν χρήσιμο υλικό για σκοπούς επανάληψης, κατά την περίοδο προετοιμασίας για τα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις.

Η σειρά διαλέξεων θα εμπλουτίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι νέες διαλέξεις θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (http://istom.schools.ac.cy/index.php/el/draseis/mila-mou-istorika) - Ιστορία και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου (www.boccf.org), το οποίο θα παρέχει πρόσβαση στις ηχητικές παρουσιάσεις μέσω των πλατφόρμων Buzzsprout, Spotify και Google Podcasts για τη σειρά: «Mίλα μου ιστορικά - για το γυμνάσιο»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2087