ΔΗΚΙ Δασκάλων: Συνάδελφοι ενημερωθείτε και ενισχύστε την ΠΟΕΔ


 Η ΔΗΚΙ Δασκάλων με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της  «να  συμμετέχουν  μαζικά στη ψηφοφορία στα πλαίσια Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει αύριο (σήμερα)  Τετάρτη  και να υπερψηφίσουν την πρόταση  που τίθεται ενώπιόν τους από την ΠΟΕΔ,   ενισχύοντας  την να αντιμετωπίσει αυτά που έπονται, γιατί  το μέλλον της Παιδείας και των παιδιών μας  μάς αφορά όλους»

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Τα όσα  καταγράφονται στον τομέα της Δημοτικής Εκπαίδευσης  με  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προμηνύουν  δυσοίωνα δεδομένα για την επόμενη σχολική χρονιά 2014-2015  και  επιβάλλουν όπως ο εκπαιδευτικός κόσμος  τελεί   σε εγρήγορση:    

Σημειώνουμε  με έμφαση:

  • Τη μη  υλοποίηση των  κυβερνητικών δεσμεύσεων  για επαναδιορισμό  του  ίδιου  αριθμού συμβασιούχων εκπαιδευτικών έναντι της  μόνιμης κλιμακωτής αποκοπής 0,8-2% στους μισθούς   σας  αλλά και όλων των δημοσίων υπαλλήλων,  με αποτέλεσμα πέραν των 50 συναδέλφων να οδηγηθούν στην ανεργία αλλά  η αποκοπή  στους μισθούς σας να είναι μόνιμη.  
  • Τις προθέσεις των κυβερνητικών προτάσεων για έντεχνη μείωση κλιμάκων  και  περαιτέρω μείωση  του αριθμού  των εκπαιδευτικών την επόμενη σχολική χρονιά,   με πιθανή  διαφοροποίηση των όρων εργασίας μας. (Ήδη δημοσιεύματα μιλούν για μείωση  325 εκπαιδευτικών την σχολική χρονιά 2014-2015 σε σχέση με το 2012-2014, βάσει του προϋπολογισμού του 2014 , Εφημ. «Σημερινή», 12.10.13, σελ. 5).  
  • Την εκκρεμότητα ως προς τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων  οι οποίοι καλύπτουν μόνιμες  ανάγκες της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.   Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις  του Προεδρικού και του Υπουργείου Παιδείας  αυτό θα υλοποιηθεί.  Δεδομένης της εμπειρίας άλλων χωρών όπου επεβλήθηκαν τροϊκανές πολιτικές, όπου οι απολύσεις άγγιξαν και το μόνιμο προσωπικό,  η υλοποίηση της δέσμευσης αυτής από  τυπική  κρίνεται  άκρως  σημαντική.
  • Τον  «οικονομικό/ανορθόδοξο»  υπολογισμό αναγκών σε εκπαιδευτικό χρόνο με αρνητικές  συνέπειες στην καθημερινότητα των σχολείων,  που προδιαγράφουν  δυσμενέστερα δεδομένα  για την επόμενη σχολική  χρονιά :

- Μη υλοποίηση του θεσμού του υπευθύνου τμήματος

- Αφαίρεση του διοικητικού χρόνου για τα κοινοτικά τμήματα νηπιαγωγείων

- Πιστώσεις χρόνου σε νηπιαγωγούς για την επόμενη σχολική χρονιά,

- Αφαίρεση του δίωρου διακίνησης, κυρίως των  συναδέλφων  της Ειδικής Εκπαίδευσης με την παράλληλη στέρηση του διδακτικού χρόνου των παιδιών της Ειδικής Εκπάιδευσης

- Μη παραχώρηση ωρών για τους Η.Υ  και η μείωση των συμβούλων Πληροφορικής

- Μείωση της ενισχυτικής διδασκαλίας αλλόγλωσσων μαθητών.

  • Τη διοικητική υποστελέχωση που βιώνουμε σήμερα στα σχολεία μας αλλά και σε επίπεδο επιθεωρητών,  της οποίας οι συνέπειες  θα είναι εντονότερες  την επόμενη χρονιά χωρίς περιθώριο αποπαγοποίησης   προαγωγών, ιδιαίτερα στην Προδημοτική Εκπαίδευση. 
  • Τη στελέχωση ΕΟΣ-ΠΟΣ με την υιοθέτηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών
  • Τη μεγάλη μείωση στα κονδύλια των σχολικών εφορειών  με εμφανή   αδυναμία κάλυψης  λειτουργικών εξόδων των σχολείων, που έγινε παραδεκτή από το Υπουργείο  Παιδείας και Πολιτισμού.
  • Την  πρόταξη από το ΥΠΠ  «Νέου Σχεδίου Πρόσληψης Εκπαιδευτικών Λειτουργών», ιδιαίτερα σε μιαν περίοδο που οι διορισμοί όχι μόνο έχουν παγοποιηθεί αλλά  και μειωθεί.  (Διάβασε: Τοποθέτηση  ΔΗ.ΚΙ.  στο ΔΣ της ΠΟΕΔ  24.10.13: Πρόταση ΥΠΠ:  «Νέο  Σύστημα Πρόσληψης  Εκπαιδευτικών Λειτουργών  στα Δημόσια Σχολεία» http://www.diki.org/)

Αποτιμώντας τα πιο πάνω,  η ΔΗ.ΚΙ.  σας  καλεί  να  συμμετέχετε μαζικά στη ψηφοφορία στα πλαίσια Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει αύριο  και να υπερψηφίσετε την πρόταση  που τίθεται ενώπιόν σας από την ΠΟΕΔ,   ενισχύοντας  την να αντιμετωπίσει αυτά που έπονται, γιατί  το μέλλον της Παιδείας και των παιδιών μας  μάς αφορά όλους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162