Βραβεύτηκαν οι άριστοι σε επίδοση και ήθος φοιτητές ΜΙΕΕΚ Πάφου


Μια όμορφη γιορτινή εκδήλωση  οργάνωσαν χθες βράδυ  ο Δήμος Πάφου και  η Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  (ΜΙΕΕΚ) στο πλαίσιο της οποίας βραβεύθηκαν οι άριστοι σε επίδοση και ήθος φοιτητές.

Τα ΜΙΕΕΚ αποτελούν Δημόσια Σχολή Ανώτερης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και προσφέρουν, δωρεάν, υψηλής ποιότητας προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διετούς κύκλου, σε αναπτυσσόμενους τομείς, παρέχοντας στους σπουδαστές την ευκαιρία απόκτησης, βελτίωσης ή αναβάθμισης των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων.

Μιλώντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της τεχνικής σχολής Πάφου, ο δήμαρχος της Πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε  στη σημασία  και τα οφέλη των ΜΙΕΕΚ και είπε ότι προσφέρουν στους νέους μια εξαιρετική ευκαιρία  για απόκτηση, βελτίωση και αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

«Η τοπική οικονομία της Πάφου» τόνισε ο δήμαρχος « ακολουθεί τα τελευταία χρόνια  μια σταθερή πορεία σε υψηλό επίπεδο. Με το δεδομένο αυτό, η επαρχία μας χρειάζεται σήμερα  νέους ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, ικανούς να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων  και στην απαραίτητη προσαρμογή τους στο δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς.

Είναι με το πνεύμα αυτό που ο Δήμος Πάφου στηρίζει ενεργά τον θεσμό των ΜΙΕΕΚ μέσα από την καθιερωμένη πλέον βράβευση των αρίστων σπουδαστών, προσβλέποντας ταυτόχρονα στη συνεργασία του εκπαιδευτηρίου με την Τοπική Αρχή για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προς όφελος της πόλης και της κοινωνίας μας».

Ο επαρχιακός διευθυντής των ΜΙΕΕΚ Πάφου κ. Δημήτρης Σφικτός καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους τόνισε πως τα ΜΙΕΕΚ αποτελούν μια ορθολογική απάντηση στα κρίσιμα οικονομικά θέματα και την ανεργία που μάστιζε και μαστίζει  τον τόπο μας. Πρόσθεσε δε ότι  υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή που δυσκολεύει το έργο των εκπαιδευτών όσο και των σπουδαστών και διαβεβαίωσε ότι η διεύθυνση προσπαθεί πάντοτε να βρίσκει λύσεις προς όφελος των φοιτητών.

«Για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού, θέσαμε σαφή κριτήρια αξιολόγησης των σπουδαστών που θα επιλέγοντο για την χορηγία. Κριτήρια τα οποία συνάδουν με τους πρωταρχικούς στόχους των ΜΙΕΕΚ, που είναι ο συγκερασμός της επαγγελματικής συνείδησης του σεβασμού με την επαρκή εκπαίδευση και τις τεχνικές δεξιότητες.

Συγκεκριμένα τέθηκαν τα πιο κάτω κριτήρια:

  • Οι σπουδαστές να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του έτους.
  • Στα πλαίσια του εργαστηρίου να έχουν ετοιμάσει δοκίμια σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αντίστοιχου αναλυτικού προγράμματος .
  • Να έχουν τις λιγότερες απουσίες.
  • Να έχουν συμμετάσχει στις περισσότερες εκπαιδευτικές εκδρομές και εκδηλώσεις.
  • Να έχουν υψηλή επίδοση και ήθος».

 

Οι άριστοι σπουδαστές των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου που βραβεύθηκαν είναι οι ακόλουθοι:

Κλάδος Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής:

Παρασκευά Ιωαννίδου

Μαρία Λένα Ιωάννου

Ελένη Πιστόλα

Θάλεια Νεάρχου

Νίκος Καρούζου

Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών:

Δημήτρης Στυλιανού

Γιώργος Φωτίου

Αντώνης Μάρκου

Μιχαήλ Αριστοδήμου

Ευθύβουλος Στεφάνου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1434