Πρώτο βήμα για ανέγερση φοιτητικών εστιών για τις ανάγκες του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο


Συνάντηση στον Δημο Πάφου με το Δ.Σ. του ΣΟΔΑΠ, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει τεμάχιο γης στο παλιό παγοποιείο, όπου σχεδιάζεται ότι θα ανεγερθούν οι εστίες 

Σε καλό δρόμο βρίσκεται και το θέμα της ανέγερσης φοιτητικών εστιών για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ η οποία θα λειτουργήσει στην Πάφο με δύο ακαδημαϊκά Τμήματα και ένα Ινστιτούτο/ Κολλέγιο Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Το πρωί του Σαββάτου , ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος συναντήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΟΔΑΠ, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει τεμάχιο γης στο παλιό παγοποιείο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του χώρου που θα ανεγερθούν οι  εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ και συζήτησαν εκτενώς το θέμα.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι στην πρώτη αυτή επίσημη συνάντηση διαφάνηκε η θετική αντιμετώπιση του ΣΟΔΑΠ για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου τεμαχίου για την ανέγερση εκεί των φοιτητικών εστιών, ώστε  να υποστηριχτεί η μετακίνηση των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ η οποία θα είναι, όπως επεσήμανε, πολύ περισσότερη. Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν εκ μέρους του ΣΟΔΑΠ οι νόμιμες και απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες για την λήψη της τελικής απόφασης και ακολούθως να γίνει συμφωνία του Συμβουλίου με το ΤΕΠΑΚ για την μακροχρόνια ενοικίαση των εστιών στο Πανεπιστήμιο.

Ο Δήμος Πάφου, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, μπορεί να αναλάβει το επίμοχθο έργο της επίβλεψης και του συντονισμού της ανέγερσης, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών, όπως θα αναλάβει και την ανέγερση των εγκαταστάσεων για τη Σχολή του ΤΕΠΑΚ. Για τον λόγο αυτό,  συμπλήρωσε,  θα βρίσκομαι  σε στενή επαφή με τον πρόεδρο του ΣΟΔΑΠ Ανδρέα Πίρπα και τα μέλη του Συμβουλίου του, καθώς και με τον Έφορο Συνεργατισμού για να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.  

Επεσήμανε ακόμη πως τόσο ο  Δήμος όσο και ο ΣΟΔΑΠ υπηρετούν το  δημόσιο συμφέρον και έχουν έναν κοινωνικό ρόλο να επιτελέσουν για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης, ώστε να παραδώσουν κάτι καλύτερο και σημαντικότερο στην επόμενες γενιές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΟΔΑΠ Ανδρέας Πίρπας ανέφερε ότι το Συμβούλιο είναι κατ’ αρχάς θετικό στην προοπτική αυτή, καθώς θέλει να προσφέρει στην κοινωνία μας και να δώσει στην πόλη και την επαρχία μια νέα πνοή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4452