ΟΙ γονείς στην Αγ. Μαρίνα Πόλης Χρυσοχούς δεν επετρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στο Δημοτικό


ΚΥΠΕ - Δεν κτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα στο περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Μαρίνας Πόλεως Χρυσοχούς. Στο σχολείο φοιτούν 58 παιδιά από τις κοινότητες Αγία Μαρίνα, Γυαλιά και Νέα Δήματα. Οι γονείς σε έκτακτη γενική συνέλευση χθες βράδυ αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε σήμερα στο σχολείο, αντιδρώντας στην άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να μετακινήσει εκπαιδευτικό, που εκτελεί χρέη διευθύντριας της σχολικής μονάδας, επικαλούμενοι κυρίως λογούς συμπεριφοράς της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού και απουσίας επικοινωνίας με τα παιδιά και τους γονείς.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι από τον περασμένο Μάρτιο είχαν προβεί σε παραστάσεις, μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά, χωρίς να λαμβάνονται αποφάσεις από το Υπουργείο και με την ίδια την εκπαιδευτικό να αρνείται να μετακινηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πράξει οτιδήποτε το επιλήψιμο.
Στο σχολείο μετέβη το πρωί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο οποίος συζήτησε το πρόβλημα και με τους γονείς αλλά και με την εκπαιδευτικό και επιθεωρητή του Υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Χατζηγιανης απηύθυνε έκκληση στους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά να μεταβούν στο σχολείο από αύριο, λέγοντας ότι το μέτρο είναι σε βάρος των παιδιών.

Οι γονείς επιμένουν ότι δεν θα επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο αν δεν μετακινηθεί η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός. Είναι έτοιμοι, διαμηνύουν, να επιτρέψουν να λειτουργήσει το σχολείο όσο διαρκεί η έρευνα του υπουργείου νοουμένου ότι στο σχολείο θα βρίσκεται όσο διαρκεί η έρευνα επιθεωρητής, πέραν των εκπαιδευτικών με τους οποίους θα πρέπει να στελεχωθεί το σχολείο. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι έχουν αποχωρήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί που ήταν πέρσι στο σχολείο και έχουν τοποθετηθεί φέτος πέντε πρωτοδιόριστοι από τους οποίους πήγαν σήμερα στο σχολείο μόνο οι δυο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1184