Με τη μετάθεση της διευθύντριας λύθηκε το πρόβλημα στο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας


Χαμπιαούρης: Η απόφαση να μετακινηθεί η διευθύντρια ήταν δική της

Κανονικά θα λειτουργήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς και έτσι οι 59 μαθητές θα κάνουν αρχή  της νέας σχολικής χρονιάς. Τους γονείς που για δύο μέρες κρατούσαν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο με τη δικαιολογία ότι η διευθύντρια  δεν συνεργαζόταν με τα παιδιά τους αλλά ούτε και με τους ίδιους, επισκέφθηκε αργά χθες βράδυ ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στους γονείς ότι για λόγους αξιοπρέπειας, η διευθύντρια ζήτησε να μετατεθεί σε άλλο σχολείο και ότι επιφυλάσσει τα νομικά της δικαιώματα.

Το υπουργείο Παιδείας έκανε αποδεκτό το αίτημά της και έτσι από την ερχόμενη Τρίτη  στο σχολείο θα διοριστεί νέα διευθύντρια ενώ το Υπουργείο έχει μεριμνήσει  για την πλήρη στελέχωσή του.

Ο υπουργός Παιδείας με έντονο ύφος είπε στους παρευρισκόμενους γονείς ότι ο τρόπος που επέλεξαν  να διαμαρτυρηθούν δεν ήταν καθόλου σωστός γιατί πρόσβαλε από την μια τη διευθύντρια και από την άλλη θυματοποιούσαν τα ίδια τους τα παιδιά.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Χαμπιαούρης ανάφερε «Αύριο θα λειτουργήσει κανονικά το δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας. Είμαι εδώ  όχι γιατί αποδέχθηκα τις αντιδράσεις των γονέων ή συμμερίζομαι  τα όσα έχουν αναφερθεί, αλλά γιατί έπρεπε να πέσουν οι τόνοι. Ένοιωσα ότι θυματοποιούνταν τα παιδιά. Η απόφαση να μετακινηθεί η διευθύντρια ήταν δική της».

 

Να σημειωθεί ότι  υπήρχαν και γονείς που δεν συμμερίζονταν τις απόψεις της πλειοψηφίας των συγχωριανών τους ότι δηλαδή η διευθύνουσα δεν ήταν συνεργάσιμη. Αντίθετα, υποστήριξαν,  ήξερε να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και δεν δεχόταν εξωτερικές παρεμβάσεις για το πώς θα λειτουργούσε το σχολείο.

Μέλη του συνδέσμου γονέων του σχολείου και όλοι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter2137