Παγκ. Ημέρα Διατροφής: Δράσεις στα Δημοτικά στο μάθημα Αγωγής Υγείας – Οικ. Οικονομίας


Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού («World Food Day») γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, την ημερομηνία ίδρυσης το 1945 του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Πάρα πολλά Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου τίμησαν τη σημερινή ημέρα με εκδηλώσεις και δράσεις για τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Διοργανώθηκαν ημερίδες διατροφής με σταθμούς παιχνιδιών, με υγιεινά παρασκευάσματα, λεξικομαγειρέματα, εργασίες από παιδιά και διαλέξεις από διατροφολόγους.

Αλχημείες γεύσεων και δράσεων για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα παιδιά στο Λανίτειο ΙΒ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού! Τα  παιδιά ντύθηκαν μάγειρες και ετοίμασαν υπέροχα υγιεινά εδέσματα, τα οποία απόλαυσαν με συμμαθητές/συμμαθήτριές τους. Πέρασαν από σταθμούς με παιχνίδια διατροφής και ετοίμασαν εργασίες που αφορούσαν τη σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής στη ζωή του ανθρώπου! Η σωστή διατροφή είναι σημαντική για όλους τους ανθρώπους, προκειμένου να διατηρήσουν καλή υγεία, ωστόσο είναι ακόμα πιο σημαντική για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη στην παιδική ηλικία.

Συγχαρητήρια στη διεύθυνση, το προσωπικό και τον Σύνδεσμο Γονέων του ΙΒ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού και ιδιαίτερα στην εκπαιδευτικό Γεωργία Σολωμού για την οργάνωση  της Ημερίδας. Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών ήταν χαμόγελα ελπίδας για ένα υγιεινότερο τρόπο ζωής, τον οποίο οφείλουμε να τους διδάξουμε με τις δράσεις και το παράδειγμά μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1025