Στα χνάρια της κυπριακής παράδοσης στο Δημοτικό Σχολείο ΔΡΑΣΕ Ζ΄ Πάφου Αγίου Κενδέα


Ημερίδα αφιερωμένη στην κυπριακή παράδοση με τίτλο «Στα χνάρια της παράδοσης» διοργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο ΔΡΑΣΕ Ζ Πάφου Αγίου Κενδέα. Στα πλαίσια της ημερίδας τα παιδιά συμμετείχαν σε σταθμό κυπριακής υφαντικής, συνομίλησαν με υφάντρες και γνώρισαν διάφορα είδη κεντημάτων (λευκαρίτικα, φυτιώτικα, κτλ), σε σταθμό κυπριακών χορών με τον λαογραφικό Όμιλο «Κτήμα», σε σταθμό παρασκευής χαλλουμιών σε συνεργασία με Λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας καθώς και σε σταθμό μαγειρικής, φτιάχνοντας κυπριακά εδέσματα (καττιμέρια, κουλουράκια με χαρουπόμελο) και ψωμί.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία επίσης να παρακολουθήσουν τον κ. Γιώργο, έναν παραδοσιακό τεχνίτη κατασκευής καρεκλών όπως επίσης να γνωρίσουν την τέχνη της ζωγραφικής σε κολοκύθια και καλαπόδια με την κυρία Εύη Κόκκινου.

Η ημερίδα έκλεισε με παραδοσιακή μουσική με τους κυρίους Παναγιώτη και Αλέξη και χορούς από τις κυρίες Άντρια και Κούλλα του Λαογραφικού Όμιλου «Κτήμα». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ΠΛΕ Πάφου κ Γενεθλής Γενεθλίου, η ΕΔΕ Πάφου Δρ Ανδρούλα Όθωνος Ζαχαρίου, η Επιθεωρήτρια Αγγλικών κ Χρυστάλλα Αντωνιάδου, η Πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου Γονέων καθώς και αρκετοί γονείς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1548