Επίσκεψη Διευθυντικών στελεχών από τη Σουηδία στο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου


  Oμάδα Διευθυντών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από το Πανεπιστήμιο της Στοκόλμης, στη Σουηδία, στο πλαίσιο συνεργασίας τους με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής-Κατεύθυνση Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Πολιτικής») και τον Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης, επισκέφτηκε την Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο, για τέσσερις μέρες. Στη διάρκεια της παραμονής τους στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία επιμορφωτικά σεμινάρια, δύο διαλέξεις για την Εκπαιδευτική Ηγεσία και οργανωμένες επισκέψεις σε Δημοτικό Σχολείο και σε Λύκειο της Επαρχίας Λευκωσίας.

  Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, πρόθυμα, υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του την ομάδα των Διευθυντών από τη Σουηδία την Τρίτη 29/10/2019, για μια ολοήμερη ξενάγηση στον χώρο του. Τους φιλοξενούμενους καλωσόρισε η διευθύντρια του σχολείου Δρ Γεωργία Πασιαρδή και η διευθυντική ομάδα του σχολείου η οποία ανέλαβε την ξενάγηση στο σχολικό περιβάλλον. Στη συνέχεια η διευθύντρια παρουσίασε το πλαίσιο οργάνωσης και διοίκησης του σχολείου, βασισμένο στην ευρύτερη πολιτική του εκπαιδευτικού συστήματος, τους επιμέρους στόχους και προτεραιότητες του σχολείου και γενικότερα το πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο που επιτελείται εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα/δράσεις.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, το σχολείο ανέκαθεν στόχευε και συνεχίζει να στοχεύει σταθερά σε καλύτερα και υψηλότερα επίπεδα, έχοντας στο επίκεντρο τους μαθητές και τις μαθήτριες του. Είναι ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να ανακαλύπτει τη γνώση μέσα από βιωματικές δράσεις, να καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και την ευγένεια, υιοθετώντας αυτόνομα ενδοσχολικές πρακτικές με αξιακό προσανατολισμό στο σχολείο.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μαζί με γονείς παιδιών του σχολείου παρακολούθησαν τον προγραμματισμένο ενδοσχολικό εορτασμό για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τα παιδιά της Στ΄ τάξης κατάφεραν να στείλουν το μήνυμα της ενότητας και της ειρήνης μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, σκηνικές εικόνες, ποιήματα χορούς και τραγούδια κερδίζοντας το χειροκρότημα και τα εγκωμιαστικά σχόλια των παρευρισκόμενων.

Αποχωρώντας από το σχολείο οι Σουηδοί διευθυντές κράτησαν ευχάριστες και ξεχωριστές εντυπώσεις, από τη σύντομη επίσκεψή τους σε ένα κυπριακό σχολείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και το αναμνηστικό δώρο που τα παιδιά ετοίμασαν για αυτούς, στο πλαίσιο του μαθήματος της Εικαστικής Αγωγής. Τα αναμνηστικά δώρα απεικόνιζαν ένα σπιτάκι, σύμβολο της οικογενειακής θαλπωρής που χαρακτηρίζει την κυπριακή κουλτούρα, ήταν κατασκευασμένα από πηλό και βότσαλο φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αποτελούν το καλύτερο και το πιο ζωντανό ενθύμιο της επίσκεψής τους στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1452