Συμμετοχή του Δημοτικού Αγίας Νάπας σε Erasmus+ KA201 για προώθηση καινοτομίας


Πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Lublin της Πολωνίας η εναρκτήρια συνάντηση του σχεδίου  «Fostering childrenlearning process and cognitive abilities through holistic approach and innovative methods/PRO-LEARN», μέσα στο πλαίσιο της βασικής δράσης 2, KA201 του προγράμματος Erasmus+, το οποίο προωθεί την καινοτομία. Στο σχέδιο συμμετέχουν, πέρα από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου, το OIC Poland Foundation ως συντονιστικό ίδρυμα, ο G.G. EUROSUCCESS CONSULTING LTD από την Κύπρο, η C.M. SKOULIDI & SIA E.E. (p-consulting) από την Ελλάδα, το Fondazione Paoletti από την Ιταλία και το Scoala Gimnaziala Elena Doamna από τη Ρουμανία.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι: η μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μέσω της επιτάχυνσης της διαδικασίας εκμάθησης, η κάλυψη των ελλείψεων ειδικών στα σχολεία (ψυχολόγων, παιδαγωγών), η ενίσχυση της συμμετοχής των γονέων στις μαθησιακές διαδικασίες των παιδιών τους και στην ανάπτυξη των γνωστικών τους ικανοτήτων, η προσφορά δωρεάν εργαλείων για τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και εντοπισμού του μαθησιακού στυλ των παιδιών ηλικίας 6-14 ετών, στην προσφορά δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού προς γονείς και εκπαιδευτικούς για τη στήριξη των μαθητών στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μαθησιακών δεξιοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης, αφού έγινε παρουσίαση του κάθε οργανισμού, διασαφηνίστηκε ο ρόλος του καθενός στο έργο, τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα, οι υποχρεώσεις, ο τρόπος αξιολόγησης της ποιότητας του έργου, οι επιδιωκόμενοι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας πρότεινε 5 λογότυπα που προέκυψαν κατόπιν διαγωνισμού, κατά τον οποίο έλαβαν μέρος μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου. Έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα σε όλους τους εταίρους, υιοθετήθηκε το λογότυπο του προγράμματος. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 4 και 5 Μαΐου 2020, στην Αγία Νάπα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










960