Δημοτικό Δασούπολης Κ.Α΄. Αθλητική Ημερίδα: «Ζω, Διασκεδάζω και το Σώμα μου Γυμνάζω»


Το καλοκαίρι του 2020 θα διεξαχθούν στο Τόκιο της  Ιαπωνίας οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, αλλά και μέσα στα πλαίσια των σχεδίων δράσης που έχουμε ως σχολική μονάδα για την προαγωγή της υγείας και για την πρόληψη της παραβατικότητας, διοργανώσαμε στο σχολείο μας, το Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης Κ.Α΄, μια αθλητική ημερίδα με τίτλο: «Ζω, Διασκεδάζω και το Σώμα μου Γυμνάζω».  Η ημερίδα έγινε στον χώρο του σχολείου μας στις 28 Νοεμβρίου 2019.

Προσκλήθηκαν στο σχολείο μας οι πιο κάτω ομοσπονδίες:

Τοξοβολίας, Ξιφασκίας, Χειροσφαίρισης, Καλαθόσφαιρας, Ερασιτεχνικού Αθλητικού Στίβου(ΚΟΕΑΣ), Χιονοδρόμων, ΚΟΜΟΑ(Αγωνιστικός Προσανατολισμός-Orienteering).

Προσκαλέσαμε επίσης την κυρία Γεωργία Κύρη, που ασχολείται με τον παραδοσιακό χορό.

 

Οι προπονητές και αθλητές κάθε Ομοσπονδίας έστησαν για το άθλημα τους ένα σταθμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τα παιδιά ήρθαν ντυμένα με άνετα ρούχα της αρεσκείας τους και πέρασαν ανά τμήμα από τους διάφορους σταθμούς.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ολυμπιακά αθλήματα και να γυμναστούν ευχάριστα.  Ήρθαν σε επαφή με αθλητές και προπονητές που τους δίδαξαν κινητικές δεξιότητες σχετικές με το κάθε άθλημα, αλλά και τους μίλησαν εμπνέοντας στα παιδιά την αγάπη για το κάθε άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα.  Οι ειδικοί έδωσαν έμφαση στην αξία και σημασία του αθλητισμού για τη σωματική, ψυχική, νοητική και πνευματική υγεία και ευεξία. Ιδιαίτερα πρόβαλαν αξίες όπως ο σεβασμός και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Τα παιδιά μας έγιναν χαρούμενοι τοξοβόλοι, ξιφομάχοι και αθλητές στίβου, καλαθόσφαιρας, χειροσφαίρισης, προσανατολισμού.

Φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές κα χόρεψαν κυκλικούς παραδοσιακούς χορούς.  Φόρεσαν χιονοπέδιλα, μπότες και στολές ξιφασκίας.

Τα παιδιά μας απέκτησαν νέες αθλητικές εμπειρίες διασκεδάζοντας.

Μερικές από τις δηλώσεις τους:

  • «Αν είχα να βάλω βαθμό στην ημέρα, θα έβαζα όχι μόνο 10 στα 10, αλλά 1000 στα 100»
  • «Δεν  θέλουμε με τίποτα να τελειώσει αυτή η μέρα»
  • «Μου άρεσε η τοξοβολία, γιατί μου έμαθε να έχω υπομονή και επιμονή να πετύχω τους στόχους που βάζω»
  • «Με εντυπωσίασε ο προσανατολισμός, γιατί όταν στον σταθμό προσανατολισμού κάλυψα τα μάτια μου, μπήκα στη θέση ενός τυφλού και ένιωσα τι νιώθει και σκέφτεται, οπόταν τώρα, όταν συναντώ ένα τυφλό, θα τον βοηθώ»
  • «Ήταν η καλύτερη μου μέρα στο σχολείο»
  • «Ξεχώρισα τον παραδοσιακό χορό, γιατί νόμιζα ότι δεν μου αρέσει ή νόμιζα ότι δεν θα μπορούσα  να χορέψω, αλλά τελικά τα κατάφερα και χάρηκα πάρα πολύ»
  • «Θέλω να ασχοληθώ με την τοξοβολία και την ξιφασκία»

Σε ένα από τα διαλείμματα της ημέρας ο Σύνδεσμος  Γονέων του σχολείου μας, πρόσφερε στα παιδιά φρούτα, υγιεινό κέρασμα. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Γονέων για την προσφορά του.  Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και προς τους ομοσπονδιακούς προπονητές και αθλητές που δούλεψαν ακούραστα με μεράκι, αγάπη και είχαν πάρα πολύ καλή παιδαγωγική και μεθοδολογική προσέγγιση.

Ως σχολική μονάδα στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς προγραμματίζουμε και άλλες αθλητικές δράσεις, για να γνωρίσουν τα παιδιά το Ολυμπιακό και το Παραολυμπιακό κίνημα και πνεύμα.  Θέλουμε τα παιδιά να καλλιεργήσουν την αθλητική κουλτούρα και να βιώσουν και να εφαρμόσουν έμπρακτα τις ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη στη ζωή τους.

Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης Κ.Α΄




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1299