To Δημοτικό Λυκαβηττού Κ.Α΄ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 2019-20


Tο Δημοτικό Σχολείο Λυκαβηττού Κ.Α΄ διανύει τη δεύτερη χρονιά του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2, στο οποίο συμμετέχει ως συντονιστικό ίδρυμα. Το θέμα του προγράμματος είναι: “Innovative Schools Together”.

Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων και μεθόδων διδασκαλίας για ανάπτυξη βασικών μαθησιακών ικανοτήτων μέσα από ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Η τρίτη κινητικότητα της σύμπραξης πραγματοποιήθηκε στη Σικελία από τις 11 ως τις 15 Νοεμβρίου 2019 και το σχολείο μας συμμετείχε με 3 εκπαιδευτικούς και 5 παιδιά. Τόσο οι μαθητές/τριες  όσο και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες μέσα από σεμινάρια ρομποτικής και εργαστήρια με θέμα εφαρμογές Google. Τα παιδιά έλαβαν μέρος σε αθλητικές και μαθηματικές δραστηριότητες καθώς και σε μαθήματα τέχνης και εκμάθησης σκακιού.

Μια από τις δραστηριότητες για υλοποίηση των στόχων του προγράμματος κατά τη φετινή σχολική χρονιά ήταν η μέρα αφιερωμένη σε άτομα με αναπηρίες. Ο στόχος της ημερίδας ήταν να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει τόσο τα παιδιά όσο και τους εκπαιδευτικούς ως προς την ευθύνη μας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες.  

Στο πλαίσιο της βδομάδας μαθηματικών όλα τα παιδιά του σχολείου συμμετείχαν σε Ημερίδα Μαθηματικών που έγινε σε συνεργασία με το Club3C, έλαβαν μέρος σε θεατρικό εργαστήρι που έγινε από συγγραφέα με θέμα τα Μαθηματικά, έγραψαν δικό τους παραμύθι με θέμα τους αριθμούς και οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν από σύμβουλο μαθηματικών του Π.Ι.

Για τη φετινή σχολική χρονιά, προγραμματίζονται 2 ακόμα κινητικότητες, τον Φεβρουάριο στη Γερμανία και τον Ιούνιο στην Πορτογαλία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










952