Imagine για το Α΄ Δημοτικό Αγίου Αθανασίου


   Imagine day για 30 παιδιά του Α΄ Δημοτικού Αγίου Αθανασίου την Τρίτη 14 Ιανουαρίου. Τα παιδιά στο πλαίσιο του Προγράμματος Imagine συναντήθηκαν στο Σπίτι της Συνεργασίας με αντίστοιχο αριθμό παιδιών από τουρκοκυπριακό σχολείο της Μόρφου  Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές και αθλητικές δραστηριότητες και παιγνίδια, συζήτησαν και μίλησαν για τα ενδιαφέροντα τους με τα παιδιά από τουρκοκυπριακό σχολείο της Μόρφου με σκοπό την καλλιέργεια ομαδικότητας, ανεκτικότητας και εμπιστοσύνης. Η επίσκεψη ήταν πρωτοβουλία των δασκάλων των παιδιών της 4ης τάξης του Α΄ Δημοτικού Αγίου Αθανασίου Έλενας Ιωακείμ και Μαρίας Κολάνη.  

Το Πρόγραμμα Imagine υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Σπίτι της Συνεργασίας και υποστηρίζεται από την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση και την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Στόχος του Προγράμματος είναι η Αντιρατσιστική Εκπαίδευση για μια Κουλτούρα Ειρήνη μέσα από επαφές ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Μέχρι σήμερα, 4595 μαθητές/τριες (συνοδευόμενοι/ες από 497 εκπαιδευτικούς) και 254 εκπαιδευτικοί από όλες τις κοινότητες της Κύπρου συμμετείχαν σε εργαστήρια Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης/ Εκπαίδευσης για μία Κουλτούρα Ειρήνης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










834